Bir Türk Korku Filmi: Annis-Ölüm Gecesi

Filmin tamamının Düzce de çekildiği, Yönetmen ve senaristliğini Adem Uğur’un, yapımcılığını Murat Albayrakoğlu’nun üstlendiği ve Meral Kaplan, Selçuk Kılıç, Korkmaz Polat gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı bu film Düzce’nin ilk film olma özelliğini taşıyor.

Bir Türk Korku Filmi: Annis-Ölüm Gecesi
17.09.2022 - 19:52
Güncelleme 17.09.2022 - 19:55
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Düzce’nin tarih dolu yapılarının arasında geçen film korku ve gerilim türünde bir film olmasına karşılık aynı zamanda tarihten de önemli kesitler taşıyor.

Yaşanmışlık dolu Konuralp’te başlayan hikaye Efteni Gölü’nün hazin hikayesinden de bahsetmiş. Olay örgüsünün gayet akıcı sağlandığı film Ünlü Arkeolog Yusuf’un genç ekibi ve torunu Canan’ın maceralı kazısı ve sonrasında yaşanan esrarengiz ölümler konu alınmış.

Kazıda bulunan kıymetli bir yüzük filmin başka bir paralele geçmesini sağlamış ve izleyicilere de gergin dakikalar vadediyor…

Filmde verilen kesitler, panaromik çekimler de Düzceden güzel görüntüler sunmuş.

Olay gecesi ve Canan karakterinin hastanede yaşadıkları da bir hayli güzel bir örgü içerisinde yer almış.

Genç yeteneklere güzel bir imkan sağlayan Ölüm Gecesi filmi sinemaseverlerin beğenesine sunuldu. 9 Eylül’de vizyona giren filmin galası Düzce Özdilek AVM’de yapıldı.

Galaya Düzce Üniversitesi Rektörü Nedim Sözbir, Düzce Ticaret Odası Başkanı Tuncay Şahin, ve bir çok şehrin yöneticisi ile birlikte Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Parlak katıldı.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar