ÜZEYİR YİĞİT YAZDI... KILIÇDAROĞLU'NUN ARDINDAN

Kılıçdaroğlu’nun Ardından

ÜZEYİR YİĞİT YAZDI... KILIÇDAROĞLU'NUN ARDINDAN
10.05.2023 - 12:00
Güncelleme 10.05.2023 - 14:39
Özel Haber

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Evet, yazımızın klasiği Yunuz’a seslenelim. Yunuz, Allah aşkına doğru söyle ardı sıra koştuğun CHP eylemine eşin ve çocuklarınla mı katıldın? 

Dava ve inanç bütün ruhunla varsan olur. 

Evet, Düzce’den bir Kılıçdaroğlu geçti ve gitti. Sanırım Talih Özcan abimiz'den daha çok gelmiştir Düzce’ye. Ve ilk kez Düzce’de bu kadar kalabalığı bir arada gördü ki ‘Sizi il yapacağım.’ falan demedi.

Düzce’de 7 siyasi parti; polis kayıtlarına göre 4 bin, meraklı o bu ben diyelim 5 bin kişiyle ağırladı Kılıçdaroğlu’nu. Geldiği andan itibaren sosyal medyada gündem oldu. Karşılaştığı protesto afişleri ve görsellerle. Sanırım Erzurum sonrası mağdura yatma rolünden az prim almak istiyor. 

Meydan'dan notlar. 

Kürsüye 6 Siyasi Partinin il başkanı ve vekil adayları çıktı. 

Belediye'de şantiyeler de olur, 1-2 kişi çalışırken 3-5 mühendis de başında bekler. Vallahi ‘utançlarını’ saymazsak çok şanslılar bu dönemki CHP adayları. Hangi gün, hangi saatte isteseler, bir il başkanının koluna girip dolanabilirler şehri. 

Sahi o Bozkurt işareti neydi? 

Sen MHP’nin siyasal simgesini önce red edip başka bir siyasi parti de varılma mücadelesi ver, o da yetmesin, zıt bir partiden Milletvekili adayı ol… Eeee çık; politik duruşunu, siyasi kavgasını, değerlerini terk ettiğin bir partinin işaretiyle meydana selam ver… Lahana turşu perhiz veya başka deyimler size kalmış. 

CHP adaylarımız evlere şenlik bir adayımız Kılıçdaroğlu gibi gelip geçerken uğruyor. Diğeri halen içinde başka dışında başka dünyalarda geziyor. 

Bir bozkurt güzellemesiyle, HDP ortaklığını yok, ittifakın ana destek ayağını bu halka yutturduk mu sanacaksınız?

Meydanın çeşitli yerlerinde afişlerle CHP liderine sorulmuş açık sorular vardı. Siz de gördünüz, bakın ‘Ben ısrarla Ülkücü kimliğe vurgu yaparak, kiminle el ele olduğumu kamufle ederim.’ fikrindeyseniz nafile!

Bir abimiz çıkacak! Abhaza nezaketine sığmayan bir kabalıkla, bu şehrin yetiştirdiği siyasilerin hak ve hukukunu hiçe sayıp, Ankara’dan hatırla, baskıyla… Cenazesine, düğününe iştirak etmediği kendi uyruğundaki vatandaşların ve Düzcelilerin kendisini desteklemesi gerektiği tezini savunacak. 

Biri de çıkıp! İlk terk ettiği siyasi rozetine bile değil hem de CHP’ye Bozkurt selamıyla, oylarına talip olduğu HDP’lileri de saymayarak. Hem camiasına hem destekçilerine hem de terk ettiği fikirdeki siyasilere saf muamelesi yapacak…

Oh ne âlâ…

Yunuz senin yüzünden. Kendinizi akşam oturduğunuz mecliste kandırırken, AK Partiler çıldırdı sinir oldu falan filan demeyin boşuna. 

Çarpım tablom zayıf ama bak kabaca 2018 seçimi üzerinden gidersek yedinizin toplamı Düzce’de 58 bin oy almışsınız. En iddialı olduğunuz ve neredeyse Talih Özcan kadar bu şehre gelen liderin mitinginde toplanan rakam polise göre 4 bin. Bana göre hadi 5 bin.

Nerede kalanı?

Arama halkın feraseti açık…

HDP ve sizinle olmak istemiyor o kadar.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar