“Asgari ücrette dengenin sağlandığı, Önemli olan enflasyon”

Türkiye Değişim Partisi Düzce İl Başkanı Sezgin Aktaş açıklanan Asgari ücreti değerlendirdi. Aktaş yaptığı yazılı açıklamada Asgari ücret dengesinin sağlandığını, önemli olanın enflasyonun yerinde kalması gerektiğini vurguladı.

 “Asgari ücrette dengenin sağlandığı, Önemli olan enflasyon”
23.12.2022 - 00:28
Güncelleme 23.12.2022 - 00:31
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak açıklamasının ardından Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş’tan değerlendirmelerde bulundu. Aktaş, yeni asgari ücrette dengenin sağlandığını ancak enflasyonun yükselmemesi ve geriye gitmesi konusunda ciddi önlemler alınması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada 2023 yılı net asgari ücretin 8 bin 500 lira olacağını açıkladı.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan TDP İl Başkanı Sezgin Aktaş “Sayın Cumhurbaşkanımız yeni asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak açıkladı. Günlerdir milyonların beklediği açıklama sonrası kimi kesim mutlu olurken, kimi kesim ise beklediğini alamadı. Ancak genel olarak bakıldığında yeni asgari ücret rakamı ile dengenin sağlandığını gözlemledik. Özellikle çok sayıda işçi çalıştıran işverenler için ek bir külfet ve maliyet doğuracak olan yeni asgari ücret buna rağmen günümüz koşullarında işçiye verilmesi gereken rakama tekamül ediyor ki bu sayede denge sağlanmış oluyor. Ne iş vereni ne işçiyi üzmeyecek bir rakam olarak nitelendirmek mümkün oluyor” dedi.
Asıl iş bundan sonra
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 yılı enflasyon beklentileri konusunda yaptığı açıklamayı da değerlendiren Aktaş “Sayın Erdoğan asgari ücreti açıklamadan önce yıllık enflasyon rakamlarının 2023 yılının ilk yarısında yüzde 30, ikinci yarısında ise yüzde 20’lik rakamlara düşeceğini söyledi. Eğer bu söylenenler yapılırsa asgari ücret işçilerimize yetecektir. Çünkü asgari ücretle birlikte artacak enflasyon rakamları hayatın birçok noktasında gıda, ulaşım, elektrik gibi hayati ihtiyaçlara da etkili olacaktır. Bu sebeple asgari ücretten çok enflasyon rakamlarının yerinde kalması hatta denildiği gibi düşürülmesi ve normalin altındaki seviyeye çekilmesi önemlidir” şeklinde konuştu.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar