TDP İl Başkanı Aktaş’dan TMO’ya Ödeme Tepkisi

Toprak Mahsulleri Ofisi 2022 yılı sezonu fındık alımına 22 Ağustos tarihi itibarıyla başladı.

 TDP İl Başkanı Aktaş’dan TMO’ya Ödeme Tepkisi
22.08.2022 - 13:46
Haber Merkezi

İlk ürünler depolara konulurken, alım merkezini ziyaret eden ve üreticilerle konuşan Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, TMO’nun fındık alımından 21 gün sonra ücretleri hesaba yatırmasına tepki gösterdi.

TMO’nun D-100 kenarı İhsaniye Köyü Fibrebeton yanında bulunan deposunda 2022 yılı ilk ürün alımlarına başlandı. Fındık alım merkezini ziyaret eden Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, fındık ürününün alınmasının ardından ücretinin 21 gün sonra çiftçinin hesaplarına geçmesine tepki gösterdi.

Aktaş “Şu an baktığımızda TMO’nun 54 yerine 53 liradan fındık aldığını görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız 54 lira açıkladı hatta 46 lira ile 53 lira arasında değişiyor. Fındığını teslim ettiği zaman 21 gün sonra parasını veriyorlar. Biz 21 gün değil fındığı sattıktan 10 dakika içerisinde parasının hesabına yatmasından yanayız. Çiftçi zorda, geçim sıkıntısı çekiyor. Okullar açılacak, diğer masraflar çıkacak. Çiftçinin parası direk verilmelidir. Millet zaten zorda. Dışarına 46 ile 50 lira arasında. Bu yüzden üreticiler TMO’ya fındık vermek istiyor. Ancak tekrar söylüyorum paralarını hemen almalılar. Ayrıca Türkiye Değişim Partisi olarak fındığın 4 dolar olmasından yanayız” dedi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar