İyi Parti Düzce İl Başkanı Er “ Sel Mağdurlarının son durumunu Bilmemiz gerekli”

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Haziran ayında yaşanan sel felaketi sonrası,  sel mağdurlarıyla ilgili bir çok çalışma yapıldığını açıklayan Düzceli siyasilerin, konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi verip, destekten ne ölçüde faydalanacağını ve bunun hangi zaman aralığında gerçekleşeceğini net bir şekilde bilmeleri gerektiğinin altını çizdi. Konuyla yakından ilgilenen AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in ilgili adımı atmasını istedi.

İyi Parti Düzce İl Başkanı Er “ Sel Mağdurlarının son durumunu Bilmemiz gerekli”
22.07.2022 - 16:44
Haber Merkezi




Haziran ayında yaşanan sel felaketinde insanların ciddi anlamda kayıplar yaşadığını belirten İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Bilindiği üzere 2022 Haziran ayı son haftası itibari ile Düzce ciddi bir sel felaketi yaşamıştır. İnsanımızın şehit olduğu ve ciddi maddi ve manevi mağduriyet yaşandığı sel felaketi için Düzceli hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun diyor Allah beterinden saklasın diyoruz. Yaşanan felaketin büyüklüğü çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşının yanında olma gayreti içinde olmuş, tüm birimleri ile yoğun bir mesai harcamıştır. Emek veren herkesten Allah razı olsun “ dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in açıkladığı sel mağdurlarına yapılacak yardımlarla ilgili prosedürün, mağdur vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğini belirten Er, “ Felaketin ardından gerek ulusal basın ve yayın kanallarında gerekse yerel medyada özellikle Ak Parti Milletvekili Sayın Ayşe Keşir Düzce’nin afet bölgesi ilan edilmesi başta olmak üzere devletin bir çok adım atacağını Düzce kamuoyuyla paylaşmıştır. İYİ Parti Düzce Teşkilatları olarak devletimizin ve Sayın Vekilin söylemleri bizim için esastır. Lakin sel sonrası yapmış olduğumuz çok sayıda saha çalışması esnasında gördüğümüz önemli bir eksiklik şudur ki , Sayın vekilin açıklamaları resmi olarak kurumlar ve kişilerle paylaşım noktasında eksiklikler içermektedir. SGK , Tarım Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili birimler,  resmi prosedür çerçevesinde ellerindeki resmî bilgileri paylaşmalı,  muhtarlar başta olmak üzere vatandaşların yaşamakta oldukları belirsizliklerin önüne geçilmelidir. Düzceli sarih bir biçimde hangi koruma tedbirinden ve ya destekten ne ölçüde faydalanacağını ve bunun hangi zaman aralığında gerçekleşeceğini net bir şekilde bilmelidir” dedi.

Mağdur vatandaşların, desteklerden nasıl faydalanacaklarıyla ilgili gerekli bilgilendirmenin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için KeşiR’in ilgili adımları atmasını isteyen Er, “Böyle büyük bir afet yaşayan şehrin insanları olarak Düzcelilerin bu bilgilendirmeyi çoktan hak ettiğini düşünüyor ve Sayın Keşir’den ilgili adımı atmasını Düzce kamuoyu adına bekliyoruz” dedi.



Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar