"Kula, Kulluk Edene Yazıklar Olsun"

"Kula, Kulluk Edene Yazıklar Olsun"
18.07.2022 - 14:09
Güncelleme 18.07.2022 - 16:55
Haber Merkezi

Düzce'yi Dinledik!

17 Temmuz'da, Demokrat Parti Düzce İl Başkanlığı Kongresi, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un katılımları ile gerçekleşti. Enginyurt'un sert iktidar eleştirisi ile başladığı konuşması katılımcılar coşkuyla destekledi. 'Düzce'yi dinledik' diyen Enginyurt, Düzce halkının sorunlarının genel itibarıyle Türk halkının derdiyle arasında fark olmadığını dile getirdi. İktidar eleştirilerinden bahsederken Milletvekili Cemal Enginyurt 'Dertleri çözüm üretmek değil' sözleri ile kiracıların ev sahipleri ile yaşadığı sorunlara, öğrencilerin KYK kredileri kapsamındaki şikayetlerine ve ülkedeki yoksulluk sorununa değindi. Olası bir cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ülke gündemini değiştireceğini düşündüğünü ve bu sebeple altılı masadan çıkacak olan cumhurbaşkanı adaylarını açıklamayacaklarını sözlerine ekleyen Enginyurt, 'Açlığı, sefaleti konuşmak yerine cumhurbaşkanı adayınızı açıklayın diyorlar. Gündemi değiştirmek istiyorlar. İnadına açıklamıyoruz.' sözleri ile sert tepki verdi. Aynı zamanda iktidarın halkın gözünde artık kaybedeceğini düşündüğünü de 'Seçimde beni çıkartın, vallahi de ben alacağım billahi de ben alacağım! Kim çıksa o alacak.' sözleriyle herhangi bir adayın bile seçimi kazanacağını öne sürdü.

 

Kula Kulluk Edene Yazıklar Olsun!

"Umutları yitirilmiş genç kardeşlerimizin, memleketi terk etmek isteyen genç kardeşlerimizin, şiddet gören kadınlarımızın rahat etmesi için çalışıyoruz. 'Giderse gitsinler' diyorlar. Biz, milletimizin derdini dinleyip o derdin dermanı olalım diye çalışıyoruz." sözlerinin ardından alkışları toplayan Enginyurt, parti genel başkanı Gültekin Uysal ile beraber bu ülke için çalıştıklarını sık sık dile getirdi. İktidarın hiçbir sorunun sorumluluğunu kabul etmediğini söyleyerek 'Hep suçlu Millet İttifakı!' sözleriyle ikaz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazananın mutlak suretle Millet İttifakı'ndan çıkacağının sözünü destekleyenlerine verdi. Halkın şikayetlerine rağmen her şekilde iktidarın destekçisi olan kesime de 'Kula kulluk edene yazıklar olsun!' sözleri ile değindi.

Hesap Sormayacağız da Madalya mı Takacağız?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: '"Türkiye Cumhuriyeti'ni 3 Kasım 2002'de kurulmuş gibi adledenler, unutmak istediğimiz kara günleri, kara ayları Türkiye'ye yaşatır hale geldi. Bu milletin bütün varlığını yağmalayanlardan hesabını soracağız. Bunlardan hesap sormayacağız da madalya mı takacağız?". Uysal'ın 'hesap soracağız' sözleri ezilen ve sesini duyurma çabası içinde çırpınan halkın tutunacağı bir can simidi olmuştur. Yorgun ve öfkeli halk, ülkeyi bu noktaya getirenlerden sandıkta intikam alacak. 'Bir tarafta yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum olmuş insanlar bir tarafta kaynakları yağmalayan, saraylarda yaşayanlar.' sözleriyle iktidarın görmezden geldiği fakir halktan bahsetti.


Editör: M. Albayrakoğlu
Haber İhbar