DÜZCE'NİN EVLADI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Düzce'nin Evladı Abdülkerim Kaval kimdir?

DÜZCE'NİN EVLADI ADAYLIĞINI AÇIKLADI
17.03.2023 - 16:51
Güncelleme 17.03.2023 - 16:52
Özel Haber

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Abdülkerim Kaval kimdir?

EĞİTİM HAYATI


1978 Yılında Düzce’de doğdu. İlköğrenimini Saçmalıpınar Köyü 1. İlkokulu ve devamında Düzce Işık İlkokulunda tamamladı. 1996 yılında Düzce İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Nişantaşı Üniversitesi İnsan Kaynakları Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen İnsan Kaynakları alanında doktora çalışmaları devam etmektedir. Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı “Uzlaştırmacı” belgesine sahiptir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Adalet Bölümü öğrencisidir. Uluslararası Yönetici ve Kariyer Koçluğu belgesine sahiptir. Evli ve bir kız babasıdır.

ÇALIŞMA HAYATI
1998 yılında Ziraat Bankasında memuriyet hayatına başladı. Bankada sırasıyla Şef Yard. Şef, Müdür yardımcısı ve Müdür olarak görevler yaptı. Ziraat Bankası Montenegro (KARADAĞ) Denetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Son olarak Ziraat Bankası Düzce Merkez Şube Müdürü olarak görev yapmakta iken Banka yönetiminin kararı ile , Banka yönetiminin en üst karar ve yönetim organı olan Yömetim Kurulu hizmetleri Daire Başkanlığına getirildi. Müdürlük yaptığı şubelerde performansı nedeniyle başarı grafiğini arttıran Kaval , Düzce’de görev yaptığı Pandemi döneminde Düzce’mizin reel sektörüne Düzce deki ilgili paydaşları ile önemli katkılar sağlamış , İlgili Oda , Borsa ve diğer kurumlar/Ajanslar ile Protokoller yapmış ve Düzce şubesini en üst gruba taşımıştır.

SOSYAL HAYATI
Düzce İmam Hatip Lisesi öğrenciliği süresince Refah Partisi İHL Öğrenci Temsilciliği yapmıştır. 1993-1996 yıllarında Refah Partisi Gençlik Kollarında görev yaptı. Daha sonra Ziraat Bankası İstanbul şubesine atanması sonrası Ak Parti Zeytinburnu Çırpıcı Mahalle Teşkilatının kuruluş çalışmalarında görev yaptı. Ziraat Bankası’nda görevine başladıktan sonra siyaseten aktif görevinden ayrılarak Kamu yararına ve Yerel STK Çalışmalarına devam etti. 27.Dönem Ak Parti Düzce Milletvekili Aday Adayıdır. 

Hak İş konfedarasyonu’na bağlı Öz Finans İş sendikası Kurucuları arasında yer aldı. Aynı Zamanda Kurucu Düzce Temsilciliği görevi yapmıştır. İstanbul Düzceliler derneğinin yüksek istişare kurulu üyesidir. Avrupa Yakası Düzceliler Derneği Başkanlığını yapmıştır.

Halen Düzce Uluslararası Kardeşlik Hareketi Derneği’nin Başkanlığını yapmaktadır. ÖNSİAD (Önder Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim kurulu üyesidir. 2018 yılında başlatılan Ak Parti Düzce Siyaset Akademisi proğramını başarı ile tamamlayarak. Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı’nın katıldığı proğramda “Katılım Belgesi ve Sınav Başarı Sertifikası “ belgesine sahiptir. Ak Parti Siyaset Akademisi Katılım ve Başarı belgesine sahiptir.

Babası Merhum Hafız Fazlı Kaval Düzce’mizin merhum kurra Hafızı Hasan Şen (R.A) talebelerinden olup MNP , MSP,RP ve FP Düzce teşkilatında görev yapmıştır. Amcası Merhum Sabri Kaval uzun yıllar DYP’de Düzce Merkez ilçe ve İl Başkanlığı yapmıştır. Diğer amcası Tacettin Kaval , Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce İl Başkanlığı görevini yürütmektedir. Düzce’mizin yetiştirdiği değerli evlatlarımızdan biri olan Abdülkerim Kaval’ın yapmış olduğu görevleri ,Başarıları ve liyakati Düzce’mizde her kesim tarafından takdir toplamaktadır.Kaval ailesi Düzce yerel siyasi tarihinde saygın bir yere sahiptir.


Editör: D. Analiz
Haber İhbar