Komşuda şap alarmı verildi

Yurt genelinde birçok ilde görülen şap hastalığı nedeniyle Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ikinci bir duyuruya kadar ilimize hayvan giriş çıkışını yasakladı. Yasağa uymayanlara yüklü miktarda cezai işlem yapılacağı duyuruldu.

 Komşuda şap alarmı verildi
10.03.2023 - 19:30
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00


Türkiye'de birçok ilindeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edildi. Virüs nedeniyle çeşitli tedbirler getirdi. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çift tırnaklı hayvan hareketlerinin ikinci bir duyuruya kadar yasakladı. Tedbirlere uymayanlara 46 bin 159 Türk Lirası idarî para cezası verilecek.

Yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinde Şap Virüsünün Sat-2 suşu hızlı bir yayılım göstermektedir. Bu sebepten dolayı, Bakanlığımızca Ülkemiz genelinde kesim, ithalat ve ihracat haricinde, tüm çift tırnaklı

hayvan hareketleri ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Bu kapsamda yasağa uymayanlar hakkında 5996 Sayılı Kanun’un 36. Maddesi a) bendine (4.üncü maddenin birinci fıkrasının (B) bendine göre hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla Bakanlık tarafından alınan tedbirlere uymayanlara 46.159 Türk Lirası idarî para cezası verilir), ayrıca 5996 Sayılı Kanun’un 36. Maddesi e) ve f) bendlerine göre idari işlem uygulanacaktır. Yetiştiricilerimize ve hayvan ticareti yapan vatandaşlarımıza önemle duyurulur" denildi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar