Hıfzıssıhhadan Halk sağlığı İçin Uyarı

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi yaptığı toplantı da içme suyu ile ilgili Halk Sağlığı için uyarılarını sıraladı Önümüzdeki günlerde başlayacak olan yağmur ve kar yağışı ile birlikte içme suyu şebekelerinin halk sağlığını tehdit eder duruma gelmemesi amacıyla alınması gereken tedbirleri sıraladı.

 Hıfzıssıhhadan Halk sağlığı İçin Uyarı
25.01.2023 - 15:29
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Düzce Vali Yardımcısı Talha Altuntaş başkanlığında yapılan toplantıda, Halk sağlığının korunması ve içme suyunun güvenliğinin sağlanması için bir dizi tedbir alınmasına karar verildi.
 İçme -kullanma suyunda, yüzeysel su kullanılması durumunda uygun arıtma tesisi olmadan şebekeye verilmesine, su kaynağının her türlü kirlenmeye karşı muhafaza altına alınmak için uygun kapta yapılmasına, Deponun etrafında yeterli sağlık koruma bandının oluşturulması ve oluşturulan bandın tel örgü ile korunmasına,

Depo gözlerinin havalandırılmasının sağlanması ve dışarıdan su ve başka maddelerin girmesinin önlenmesi için uygun bir havalandırma bacası bulunmasına, depo kapısının kilitli olmasına, sinek ve haşereler için önleyici tedbir alınmasına, depo genel temizliğinin yapılmasına oy birliği ile karar verilen toplantıda, yerel yönetimlerin neler yapması gerektiği de sıralandı.
Yerel yönetimlerce su ve kanalizasyon şebekesindeki bakım ve onarım çalışmalarının İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesine, yine yerel yönetimlerce, su şebeke sisteminde olabilecek programlı veya programsız su kesintilerini öncelikli olarak İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesine karar verildi.
Yerel yönetimlerin, su kaynaklı hastalıklarda sağlık teşkilatınca yapılan teknik uyarıların hemen yerine getirilmesi istenirken,
Klorlama cihazının günün 24 saatinde mutlaka 0,2-0,5 ppm aralığında çalışır durumda olması, ishale hattında kullanılan malzeme suyun niteliğini bozmayacak bir maddeden yapılmış olması gerektiği belirtildi.

 

Ayrıca, depo ve izleme noktalarına numune alma musluğu takılması, belediyelerin ve il özel idarenin bu tedbirleri hassasiyetle uygulaması istendi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar