Minik Öğrenciler 112 ve Ambulansla Tanıştı

Düzce İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ambulans Servis Başhekimliği ekipleri tarafından Minik öğrencilere 112 acil sağlık hizmetleri ve ambulans tanıtıldı.

Minik Öğrenciler 112 ve Ambulansla Tanıştı
18.01.2023 - 14:57
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Etkinlik kapsamında öğrencilere acil bir durumla karşılaşıldığında nasıl ambulans çağırmaları gerektiği, hangi durumlarda 112 aranacağı ve gereksiz meşgul edilmemesi, Ambulans nedir ve Ambulans çeşitleri nelerdir. Trafikte ambulansın geçiş üstünlüğüne özen gösterilmesi konularında uygulamalı bilgiler verildi.

Eğlenceli geçen eğitimin ardından okulun bahçesine getirilen ambulansa binerek, aracın içindeki cihazlar hakkında bilgi sahibi olan çocuklar, ambulansta hastaya yapılan müdahaleleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Minik 112 projesi ile ilgili amaçlarının öğrencilerin Acil Sağlık Hizmetleri konusunda temel bilgiler ile donatılması, ambulans donanımının görsel olarak tanıtılması ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı yaşam konusunda daha bilinçli ve etkin olması amacıyla farkındalık eğitimlerinin düzenlendiğini belirtti.



Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar