‘KİMLİK ÜZERİNDEN SİYASET DOĞRU DEĞİLDİR’

TALİH ÖZCAN: ‘KİMLİK ÜZERİNDEN SİYASET DOĞRU DEĞİLDİR’ Millet İttifakı CHP Düzce 1’inci sıra Milletvekili Adayı Talih Özcan Ağa mahallesinde yaptığı konuşmada toplumun barış ve huzur içinde yaşaması gerektiğini ifade ederek, ‘ Kimlik üzerinden siyaset doğru değildir,’dedi.

‘KİMLİK ÜZERİNDEN SİYASET DOĞRU DEĞİLDİR’
12.05.2023 - 11:47
Güncelleme 12.05.2023 - 11:48
Özel Haber

Milletvekili Adayı Talih Özcan seçim çalışmaları sırasında 2’inci kez gittiği Ağa mahallesinde partisinin ‘kimlik politikası’ üzerine görüşlerini açıkladı. Talih Özcan konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi. “Hep beraber barış ve huzur içinde yaşayacağız. Bu ülkede hiç kimse bu barış ve huzur birliğinin dışında kalmayacak; bir kişi bile kendini dışlanmış hissederse ‘millet’ idealimizi eksik bırakmış oluruz ki ülkenin esas beka sorunu budur.
Tarihimizde olmadığımız kadar kamplaştık ve kutuplaştık. Bu doğru değil. Ben herkesin inancına saygı gösteririm. Allah ile kulun arasına benim girmeye hakkım yoktur. Kimin inançlı, kimin inançsız olduğunu bir tek yüce yaratan bilir. Hiç kimsenin kimliğine benim itiraz hakkım yoktur. Çünkü hiçbirimiz anne babamızı seçme özgürlüğüne sahip değiliz. Ama annemizle, babamızla, atalarımızla gurur duyarız. Dolayısıyla kimlik üzerinden siyaseti doğru bulmuyorum. Yaşam tarzına saygı göstermek zorundayız. Herkesin yaşam tarzı kendisine aittir. Birlikte olmak zorundayız ve Türkiye'nin bu kutuplaşmayı aşması lazım. Çok büyük sorunlarımız var. Bunlara odaklanmamız lazım.”


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar