Düzce TSO’dan Deprem Kahramanlarına Teşekkür Toplantısı

11 ilimizde milyonlarca insanımızın etkilendiği Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında vakit kaybetmeden bölgeye intikal ederek Arama-Kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan, yüzlerce depremzedenin yeniden hayata tutunmasına vesile olan 300 kişilik Düzce Arama Kurtarma ekipleri, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Taçmahal Konferans Salonunda düzenlenen teşekkür toplantısında bir araya geldi.

25.02.2023 - 13:33
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Programa; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju Acar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Aksan, İbrahim Canpolat, Meclis Başkan Yardımcıları Metin Topal, Murat Taştepe, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Gülmez, Düzce İtfaiye
Müdürü Mehmet Ali Kahraman, İtfaiye Amiri Mehmet Caner Polat, Düzce Arama Kurtarma Derneği, Düzce 99 Arama Kurtarma Derneği, AFGD Arama Kurtarma Derneği, Düzce İHH, İz Doğa Sporları, Uksar Ulusal, Anda Arama Kurtarma, Kaynaşlı Gençlik Derneği, İslami ve Fikri Araştırma Derneği gönüllüleri katılım sağladı.
Program, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem de hayatını kaybederek şehit olan vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, video sunumu ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık; “ Öncelikle bu akşam sizinle birlikte olmaktan dolayı çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Bildiğiniz üzere, Kahramanmaraş ‘ta 6

Şubat 2023 tarihinde saat 04:17 de meydana gelen 7.7 hemen aynı gün 13:24 de meydana gelen 7.6 şiddetinde gerçekleşen deprem felaketleri ile karşı karşıya kaldık. 11 ilimizdeki 13,5 milyonluk bir nüfusu etkileyen bu depremlerde bugüne kadar açıklanan rakamlar ile 42 binden fazla vatandaşımızı kaybettik. Böylesine büyük bir
felaket ile karşılaşınca tabi en büyük önceliğimiz deprem bölgesine yardım götürmek oldu. Yönetim kurulumuzdan arkadaşlarla organize olarak başta yemek hizmeti vermek üzere ve tedarik ettiğimiz gıda ve temizlik malzemeleri ile depremin ertesi günü 7 Şubat’ta Elbistan’a ulaştık. 8 Şubat sabahı orada ilk yemeği biz çıkardık. Yönetim kurulumuz, oda meclisimiz ve meslek komitelerimiz, oda üyelerimiz ve istisnasız

herkes elinden gelen her türlü destek ve yardımı yapmak üzere seferber oldu. Düzce Valisi Sayın Cevdet Atay ile akşamüzeri telefonda görüştüm. Programı olduğu için gelemedi.  Bütün arkadaşları şükranlarını sunup Allah razı olsun dediler. Bunu da iletmek istiyorum.”
“Düzce Valimiz Sayın Cevdet Atay Önderliğinde İki Adet Konteyner Fabrikası Kuruldu”
“Deprem bölgelerinde konteyner kentler kurmak üzere Düzce Valisi Sayın Cevdet Atay’ın önderliğinde iki adet konteyner fabrikası kuruldu. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de destek verdik. Bu fabrikalarda seri konteyner imalatı yapacağız. Sağ olsunlar iş adamlarımızdan, Oda üyelerimizden bu konuda ciddi destekler almaya devam ediyoruz. Yapılan bu yardımlar çok önemli, ancak siz değerli arama-kurtarma işine gönül veren arkadaşlarımızın yaptığı işin yanında çok önemsiz sayılır. Hiçbir karşılık beklemeden ve gece ve gündüz ayırt etmeden yaptığınız bu kutsal iş çok değerli. Oda olarak biz de taşın altına elimize sokmak üzere bir afet koordinasyon komisyonu kuruyoruz. Hatta bu işi daha da ileri getirerek oda üyelerimizin çalışanlarından arama-kurtarma ekipleri kurmaları için öncülük yapmak istiyoruz.”

“STK Arama-Kurtarma Ekiplerinin Malzeme İhtiyacının Çözülmesi Konusunda Çözümler Oluşturmayı Hedefliyoruz.”
“Her deprem sonrası aklımıza ilk gelen arama-kurtarma işidir. Aslında yapılması gereken arama-kurtarma gerektirmeyecek olan sağlam binalar yapmaktır. Artık bir deprem ülkesinde yaşamanın gerektirdiği her şeyi yapmamız gerektiğini unutmamalıyız. Oda olarak deprem bölgesinde yapmış olduğunuz bu büyük hizmet için şükranlarımızı sunmak, teşekkür etmek için bu akşamki yemeği düzenlemek istedik. Yaptığınız ve yapacağınız işler için çok teşekkür ediyor, minnetlerimizi sunuyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Hepiniz deprem bölgesinde canlar kurtarmak için çok büyük çabalar gösterdiniz. Bunu biliyoruz. Bu yaptığınız önemli işlerden dolayı teşekkür ederim. Düzce’deki Arama Kurtarma Ekiplerinin malzeme eksiği olmayacak. Biz Oda olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız bunu bilin istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Düzce TSO Meclis Başkanı Tanju Acar yapmış olduğu teşekkür konuşmasında“ Odamız Meclisi adına Düzce adına, bütün afet gönüllülerinin hepsinin gözlerinden öpüyorum. Teşekkür ederim Allah ayağınıza taş değdirmesin.” dedi.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Gülmez ise; “Bu kadar fedakar, bu kadar cesur bu kadar çalışkan bir grupla bu akşam burada olmaktan son derece memnunum. 6 Şubat’ta ülkemizin yaşadığı felakette bizler de itfaiye ekiplerimizle yola çıktık. Ülkemize geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.” dedi.
Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Düzce Arama Kurtarma Derneği Başkanı Metin Gözütok, Düzce 99 Derneği Başkanı Rıdvan Çelik, Düzce AFGD Arama Kurtarma Derneği Başkanı Soner Üstünel, Anda Arama Kurtarma Derneği Başkanı Gökhan Kahraman, Düzce İHH Başkanı Mücahit Yüksel, İz Doğa Sporları Başkanı Serkan Acar, Kaynaşlı Gençlik Derneği Başkanı Ömer Kadan, İslami ve Fikri Araştırma Derneği Başkanı Cengiz Çetin, Uksar Arama Kurtarma Derneği Ekip Üyesi Emrah Canözü bölgede yaşadıklarını katılımcılara aktardı.
Programın kapanış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık;” Siz kahramansınız. Düzce’de bugüne kadar böyle bir organizasyon olmadı. Böyle bir birliktelikte olmadı. Bunu sizler sağladınız. Hepinizden Allah razı olsun.”
“Hangi Dernek Ne Zaman Eğitime Gitmek İstiyoruz Derse Biz O Zaman Hazırız”
“11. Meslek Komitemiz Üyesi aynı zamanda Meclis Üyemiz Ümit Yıldırım arkadaşımız deprem bölgesinde çok emek verdi çok çalıştı. Çok gitti geldi. Orada kaldı. Kendisi dedi ki, DZC Tur olarak bizim 120 aracımız var. Hangi dernek ne zaman eğitime gitmek istiyoruz derse biz o zaman hazırız.Tesisat anlamında her şeyi yapacağız. Burada bu akşam bir toplantı yaptık.

Bu toplantı burada bitmedi. Önümüzdeki günlerde tüm dernek yetkilileri ve ekip arkadaşlarımızla özel toplantı yapacağız. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak 33 Meclis Üyemiz ve yaklaşık 5 bin üyesi adına konuşuyorum. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hepimizden Allah razı olsun.” dedi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz
Haber İhbar