Deprem felaketinin 9. günü!

Düzceli Kurtarma Ekipleri Mucizelere imza atıyor 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7- saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde 31 bin 643 kişi hayatını kaybetti.

14.02.2023 - 12:32
Güncelleme 14.02.2023 - 12:35
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

   
AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.
 
DÜZCE’DEN DEPREM BÖLGESİNDE ÇOK SAYIDI KURTARMA EKİBİ BULUNUYOR
Yaşanan iki büyük depremin ardından deprem bölgesine giden arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalan vatandaşların kurtarma çalışmasına depremin ilk gününden itibaren devam ediyor.
Deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden Düzce gençlerden oluşan bir grupta can kurtarma çalışmalarına ilk günden itibaren devam ediyorlar.

Deprem bölgesinde gönüllü kurtarma ekibi olarak çalışan gençler çok sayıda mucizelere imza attı. Düzce’den Deprem bölgesinde kurtarma çalışmaları yapan, Osman Efe güneş, Semih Pak, Soner Çetinkaya, Birol kotan, Tayfun Kotan, Turgut Karlıdağ ve Elbistan da gönüllü olan 4 öz kardeş ile beraber çalışıyorlar. Enkaz altından kurtarma çalışmalarına özel harekât polisleri ile birlikte canla başla çalışıyorlar.


Editör: Ç. Resuloğlu
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz
Haber İhbar