ÜZEYİR YİĞİT YAZDI... KRALSIN YUNUZ...

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün Danışmanı Üzeyir Yiğit, Gündeme dair yazıları ile siyaset ve güncel konulara değinmeye devam ediyor. İşte Yiğit'in o yazısı...

ÜZEYİR YİĞİT YAZDI... KRALSIN YUNUZ...
4.02.2023 - 20:51
Güncelleme 4.02.2023 - 20:51

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Abi malzeme çok yazmayayım diyorum ama olmuyor. Sadullah dayımda kızıyor ama Yunuz işte

Facebook’a kimseden emir ve para almadan yazıyor, ha birde iri iri efe sözler… Beni engellediği için göremiyorum ama bazen arkadaşlar atıyor mesela son yazdığı şeyi irdelemek, analiz etmek istiyorum.

Birine bağırıyor “Teyyo Pehlivan” diyor “Tosuncuk” diyor “yalancı” diyor... Ama kime diyor belli değil. Ha dediği kişi kendini biliyordur belki ama o zaman neden sosyal medyadan diyorsun?!

Ve bir de üstüne çıkıp diyor ki:

“…

Ben sana da ve senin gibilere de benzemem…

Çalı arkasından ateş etmem…

Mertçe halledeceğiz…”

Çalı arkasından ateş etmem dediğin şeyde sen Allah ve seni takip ediyorsa Teyyo biliyor yani bu mu?

Yine önceden benzeri bir paylaşımını gördüm isimsiz birini yerden yere vurup hakaret edip ardından mertlik ve açık sözlülükten bahsetmişsin. Takdiri yüce millete bırakıyorum. Açık sözlü mertliğin buysa Rabbim muhataplarını sinsiliğinden saklasın.

Netice de biriyle milletin huzurunda gizli gizli kavga ediyorsunuz, merak ettim işte paralı bir gazeteci olarak.

Bir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği meselesi aldı başını gitti.

Dini referanslarla anlatsam hocamı oldun diyecekler. Siyasi gerekçelerle anlatsam istemeyiz diyecekler. Zaten insani gerekçeleri kabul etmiyorlar.

Faruk Özlü her şeyden önce Düzce’nin belediye başkanı, Yunuz Özay Er’in bile. Sizin mantığa göre bu arkadaşların evleri belirlensin, belediye hizmetlerinden mahrum bırakılsın hatta su bile verilmesin … Toplumdan tecrit edilsin falan filan.

Ya sahi, o zaman ötekinden farkımız nedir?

Siyaset kurumu açısından değerlendirmek istiyorum. Taaa Türkan Saylan’a kadar gidelim, hatta Nur Serter, Kemal Alemdaroğlu, Kemal Gürüz… Bir sürü isim. Yaptıkları eziyetler, söyledikleri barışçıl olmayan incitici sözler. Bu bize ne kazandırır ve bu ülkeyi iyi yöneteceğiz sözümüz nerede? Bizde onlar gibi olacaksak, onlarla aynı mantıkta ülkeyi yöneteceksek farkımız ne o zaman?

Abi sırf muhalefet olsun diye mal bulmuş mağribi gibi her şeye saldırmayın. Bu topraklarda kimse; din, dil, ırk üzerinden nefret oluşturmasın. Bu ülkenin barışa ihtiyacı vardır ve bunlardan açık olmaz. Eğer bu tip davranışlardan incinen bir vatandaş varsa gerçekten konuşabiliriz. Durumdan, AK Parti’nin savunucu ve düşmanı hattına meseleyi çekmek cambazlıktır.

AK Partiyi iyi ki sahibi olduğunuz fikirler yönetmiyor. Erinmeden, kurucu irade ve partinin kuruluş esasları ve dünyayı yönetmeye talip olan kadrolara bi bakın.

Gerçi uzatacak bir mevzu değil de… Ben siyasi açıdan değindim, aksi halde Faruk Özlü hizmet götürdüğü her sokağın, her insanın, hatta oy kullanma yaşında olmayan her insanın başkanıdır ve ayrım yapamaz.


Editör: M. ALBAYRAKOĞLU
Haber İhbar