Kar dalgası fena vuracak!

Meteoroloji son dakika açıkladı. Birçok ili fena vuracak. Hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşüyor. Beklenen kış şartları gecikirken; sıcaklıklar da ocak ayında mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji'nin yayımladığı yeni hava durumu raporunda hava sıcaklıkları değişiyor, yağışlar başlıyor. Tüm yurdu etkisi altına alacak. Cuma gününden itibaren yağışlı havanın hakim olacak.

Kar dalgası fena vuracak!
25.01.2023 - 13:52
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

 

İşte son dakika kar yağışının başlayacağı tarih ve bölgemiz için hava durumu raporu...
Uzun zamandır hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesinden sonra Meteoroloji’den beklenen kar uyarısı geldi.
Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgasının gelmesi beklenirken, yurdun çoğunu etkisi altına alacak olan kar yağışı karla karışık yağmur şeklinde geliyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün; Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacak.
Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor.
Diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Günlük yapılan tahminlere göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği bildirildi. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.
BOLU °C, 7°CParçalı bulutlu
DÜZCE °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı
KASTAMONU °C, 3°CParçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı
ZONGULDAK °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar