ÖDÜLLÜ PROJEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR AMFİNİN TEMEL BETONU DÖKÜLDÜ

ŞEHRİN GERDANLIĞINDA HUMMALI ÇALIŞMA

 ÖDÜLLÜ PROJEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR AMFİNİN TEMEL BETONU DÖKÜLDÜ
9.01.2023 - 16:47
Haber Merkezi

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün vizyon projelerinin başında gelen çalışmalarına başlamadan Türkiye Belediyeler Birliğinden ödül alan ve şehrin gerdanlığı olacak olan ‘Asar Deresi Projesi’nde ilk etap çalışmaları devam ediyor. Üç etaplı proje kapsamında, Küçüksu Köprüsü – Şaguş Köprüsü arasında başlanan ilk etap çalışmalarında yapılacak olan amfinin temel betonu atıldı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, büyük önem verdiği ve derenin şehirle bütünleşmesine katkı sağlayacak olan TBB ödüllü ‘Asar Deresi Proje’sinin Küçüksu Köprüsü – Şaguş Köprüsü arasında devam eden ilk etap çalışmasında 7 basamaktan oluşacak olan amfinin betonunun atıldığını kaydetti.

430 metre uzunluğunda 32 bin 700 metrekarelik alan genelinde ekiplerin çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Özlü, yeni bir kent odağı üretmeyi amaçladıklarını ve bu çerçevede hareket ettiklerini söyledi. 

Projenin sorunsuz ilerlediğini, fore kazık çalışmaları ve grobeton dökümünün ardından mevcut düzenlemeleri sürdürdüklerini dile getiren Özlü, bir yandan dere içi çalışmalarının devam ettiği projenin ilk etabında eş zamanlı olarak amfinin yapımına başlandığını paylaştı.

Başkan Özlü, “Yedi basamaklı olacak şekilde düzenlenen amfimizin temel betonunun dökümü ekiplerimiz tarafından gerçekleştirildi. Kısa süre içerisinde tamamlayacağımız amfimizle beraber ilk etap projemiz içerisinde yer alacak olan restoran, büfe ve yay şeklindeki 2 aktif yaya köprümüzün de çalışmalarını sürdüreceğiz. Cep otoparklarımızın yanı sıra yol kenarlarında bisiklet ve park yerlerini konuşlandıracağımız çalışma ile şehrin gerdanlığını vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi.


Editör: N. Albayrakoğlu
Haber İhbar