ÜZEYİR YİĞİT YAZDI... DÜZCE 2022 DEĞERLENDİRMESİ

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün Danışmanı Üzeyir Yiğit, Düzce'de gerçekleşen bir çok projeyi ve yapılan bu projelerin değerlendirmesini, yeni yazısında kaleme aldı. Kaleme aldığı yazısında 6'lı masanın Düzce'deki temsilcisi, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er'de var.

ÜZEYİR YİĞİT YAZDI... DÜZCE 2022 DEĞERLENDİRMESİ
30.12.2022 - 14:15
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Düzce 2022 Değerlendirmesi

“Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz” diye boşa dememiş ecdat. 

Hz. Yunuz’a alışmıştık, malzeme iyi ama, kaç hafta geçti konu yok. Bizde başımızın çaresine bakalım. Eee ‘Her gün aynı pilav yenmez’ demişler. 

Cedidiye Camimiz Bedesten ’ine, meydan da bir marka esere kavuşmanın ilk adımını attı. Düzceli vatandaşlarımız bir kaç aya gördükleri karşısında şaşıracağı kadar güzel bir eser kazandı.

Cehresi güzelleşerek değişen İstanbul caddesi, ayrıca Basmacılar çarşısının mülk sahiplerinin aralarında anlaşmalarıyla birlikte caddeyi biraz daraltsa da, üst iki katını şehir kütüphanesi olacak şekilde bu yaz sonuna bitmesine şahit olacağız inşallah. 

İçinde zaman geçirmekten keyif aldığımız Millet Bahçesini tam cephe seyreden ve mezbelelik haline gelmiş Eski Kaymakam Konağı, artık bir eğitim yuvasına dönüştü.  

Acı tatlı anıların olduğu şehir stadyumu ve etrafında ki eski yapılaşma, artık çocukların anılarını gömdüğü ve Millet Bahçesine ek olacak şekilde taşınmaya başladı. Ve maçlarımız, şıralık’ta imar ettiğimiz gece maçları oynamaya müsait ve daha kalabalık kitlenin aynı anda maç izleyeceği halde hizmete hazır.

Şıralık demişken, artık şehrin doğu yakası adeta  kültür ve spor aktivitelerinin  gerçekleştiği bir merkez haline gelecek. Şıralık’ı yakından takip edin. 

Ve tabiki ulaşım …
Artan nüfusa daha az maliyetle ulaşım hizmeti veriyoruz. Araca binen her bir vatandaşımızı 5 lira amorti ediyoruz. Bunu zarar olarak değil. Ülkemizin milli servetine katkı görüyoruz. Düzce Belediyesi olarak toplu taşımada günlük 50 bin yolcuya ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.   

Düzce’nin gerdanlığı olan Asar deresini, bakmaya doyulmayacak incilerinin ilkiyle buluşturmanın haklı sevinci içindeyiz. 

Bak sevgili Yunuz, burada sana anlatayım ayrıca. Çünkü yapılanları gören vatandaşımız heyecanla bekliyor. 

Her seçimin vaadi olan projeye başlama zorluğu ve projenin en zor kısmı olan dere yatağı tabanına temel direkleri çaktık. Eserin amfi tiyatro kısmına da başladık. Bir diğer yandan da çelik imalatı da fabrikada yapımı devam ediyor. Sen görmüyorsun diye yapılmıyor sanma.
Korkma! O kadar direği boşa gömmedik. 

Düzce önümüzdeki dünlerde gelin ve damatların uğrayacağı, resim alacağı ayrıca şehrimize gelenlerin önünde resim çektireceği bir anıt esere kavuşuyor.

Modern sanayi sitesi başlama aşamasına gelmiş durumda ihalesi gerçekleşti. Aynı zamanda eski sanayi sitesi de kentsel dönüşümle oluşturduğu görüntü kirliği ve olası risklerden arındırılacak.

Bu yaz inşallah her şey daha başka olacak.
 Uzun yazı yazmayı sevmediğim için herkesin hayal ettiği, ama Faruk Özlü ’nün bitirdiği ya da başladığı 100 eserden üç beşine yer verebildim. 

Güzelleşen Düzce’miz de,
Özlü ve ekibine teşekkür etmesini bilenlere selam olsun.


Editör: N. Albayrakoğlu
Haber İhbar