SAYIN CEMŞİT, YUNUZ’U ÖRNEK ALMA!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün danışmanı Üzeyir Yiğit CHP İl Başkanı Semih Cemşit'e çağrıda bulundu.

SAYIN CEMŞİT, YUNUZ’U ÖRNEK ALMA!
16.12.2022 - 12:43
Güncelleme 16.12.2022 - 13:04
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

 

  Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün Danışmanı  Üzeyir Yiğit'in yazıları gündemi etkilemeye devam ediyor.

Son yazısında CHP İl Başkanı Semih Cemşit'e nasihatlerde bulunan Yiğit, siyasi münazaralar hakkında bir yazı kaleme aldı.

Yiğit yazısında CHP İl Başkanını, İyi Parti İl Başkanından "Gol yeme" diyerek uyardı. 

Yiğit'in o yazısı...

....


 SAYIN CEMŞİT, YUNUZ’U ÖRNEK ALMA!

 

Sayın Çemşit, bu toplumda erkekler konuşurken özellikle futbol terimleri üzerinden dilimize yerleşmiş deyimlerle konuşurlar ara sıra.

 

Bakın şimdi, ortaya konuşulanı anlamadan sırf 6’lı masada ortağımız, seçim müttefikimiz, onları var eden irade bizleriz gibi refleksle hareket ettiğinizi gösterdiğiniz için bir iki kelam etme hakkım olduğunu düşündüm.

 

Size ayar verme gibi bir amacım olduğunu düşünmeyin sakın. Bana ne, ben CHP’li değilim ki, İYİ Partiyle de herhangi bir bağım yok. Bu arada size muhalif falan da değilim bilesiniz. Siyasi bir arzu içinde olmadığımı bilmenizi isterim.

 

‘O zaman, derdin ney kardeşim’ dediğinizi duyar gibiyim. Sonuçta biz de hasbelkader gazetecilik yapıyoruz. Bu şehirde; şirazesi bozuk siyasilerin, ayarı kaçık politikacıları, toplum adına ikaz etme gibi bir sorumluluğa sahip olduğumu düşünerek hareket etme bilincini kendi adıma görev biliyorum.

 

Girişe takıldın kaldın değil mi, bu futbol deyimi neydi diye?

 

Sevgili Yunuz’a, TUİK veya anketör firmalar bazı veriler üzerinden değerlendirme yaparak ülke bazlı bir çalışma yaparlar. Mesela açıklanan milli hasılada “kişi başına düşen gelir” derken her vatandaşın cebine girenden bahsetmiyor biliyorsundur.

Yunuz Özay Er ve Kamil Koç aynı kategoride ayrım yapmadan sayılarak, ülkenin gelirinin giderlerinin hesaplanması ile kalanın bireysel bölünmesiyle bir rakam ortaya çıkıyor. Bir hesaplama metodu var bu işin. Şimdi onu anlatıp seni sıkmak istemem ama internet üzerinden Google 'Nasıl hesaplanır' dersen sana bilgi verebilir.

 

Mutluluk ve zenginlik hesaplaması da bu şekilde yapılır.

 

Yunuz’dan cesaret alıp, Semih Çemşit demiş ki, “ben niye mutlu değilim?”

Abi ben nereden bileyim değilsin!

Kimle ne sorunun var?

Hem sende mutlu olsan 7. değil, 6. Sırada kesin olurduk. Vallahi işin aslını bende merak içindeydim. Kim bu "Mutsuzlar “diye. Şimdi birini bulduk ve işaretledik.

Kent konseyi evlenecek çiftlere ücretsiz danışmanlık yapacak psikolog desteği verecek senide yazdırayım. 

 

Sayın Cemşit, Yunuz’un gazına sakın gelme! Bak adamın milyon dolarları ne ettiğini biliyorum. Yunuz hem mutlu, hem zengin! Senin de haberin olsun. Yunuz, sadece şükür süz ve ne diyeceğini, nerede diyeceğini bilemeyen kişilerden.

 

Hem 6’lı masada ittifaksınız diye, her şeyde ortak değilsiniz. Sen kendi politikanı kendin oluştur. Mal bulmuş mağribi gibi her söze atlama. Sonuçta Yunuz zengin unutma...

 

Bak okurken, benim ne demek istediğimi hemen anladın. Futbol deyimini de çözdün diye düşünüyorum.  Gol yeme…

 

Sayın Cemşit,, tabanınızda kıymetli insanları var lütfen onları düşünerek aklıselim hareket edin. Söylemleriniz, Düzce’de yapılan iyi işlere iyi demek! Eylemleriniz, Düzce için yapılan güzel işlere omuz atmak olsun... Sizi temin ederim, daha fazla takdir toplayacaksınız.

 

Netice Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü, Düzce’ye hizmet için burada. Sizin siyasi muhatabınız, konuşması gereken yerde konuşmayan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin Beydir.  

 

Siz, belediyenin çalışmalarını destekleyin eksikleri bildirin. Siyasi münazarayı Mustafa Beyle yapın. Mustafa Beyde beni anlamıştır dilerim. Hem oda siyaset yapmanın keyfine varır.

 

Meşhur halk filozofu Diyojen’in deyimi ile "Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz" duruma getirmeyin işleri…

 

Bırakın da belediye işini yapsın... Siyasiler de münazarasını…


Editör: N. Albayrakoğlu
Haber İhbar