“Düzce 23. yılında hak ettiği yerde değil”

Düzce’nin il oluşunun 23. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, 23 yıl sonunda Düzce’nin halen istenen yerde olmadığını söyledi.

 “Düzce 23. yılında hak ettiği yerde değil”
9.12.2022 - 00:57
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Bolu’nun ilçesiyken 1999 yılında yaşanan 2 depremin ardından KHK ile 9 Aralık 1999 tarihinde Düzce il yapıldı. Türkiye’nin halen en genç ili olarak anılan Düzce’nin il oluşunun 23. yılında açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, Düzce’nin aradan geçen zaman içerisinde halen istediği yerde olmadığını söyledi.
Aktaş “Düzce 23 yıl önce depremin hemen ardından apar topar il yapılarak Bolu’dan ayrıldı. Aradan geçen 23 yıl içinde çevrede bulunan Sakarya, Kocaeli gibi iller depremin izlerini silerken, depremden sonra il yapılan Düzce’de halen depremin izlerinin durması bizleri ziyadesi ile üzüyor. Halen 1999 yılından kalma orta ve ağır hasarlı binaları Atatürk Bulvarı üzerinde, ara sokaklarda görmek mümkün. 1999 yılından sonra vatandaşlardan deprem vergisi adı altında toplanan vergilerin halen nereye harcandığını kimse bilmiyor ve bunun hesabı verilemiyor. Aradan geçen 23 yıl içinde Türkiye’nin iki önemli metropol şehri arasında yer alan Düzce, doğru yönetilmiş ve planlamalar istendiği gibi yapılmış olsaydı bölgenin en önemli kültür, sanat, eğitim, sanayi ve turizm merkezi haline gelirdi. 23 yıl içinde halen şehrin ortasından geçen Asar Deresi’nde bir köprüden başka çalışma yok. 23 yıl içinde halen 1999 depreminde yıkılan ve İstanbul Caddesi üzerinde bulunan binada koca bir çukurdan başka bir şey yok. Düzce’nin halen yeteri kadar yolu yok. Düzce’de halen araçlar büyük caminin bulunduğu sokağa çıkmak için ara yollardan geçiyor çünkü alternatif bir yolu yok. Depremlerin hemen ardından kısa sürede inşa edilen Kalıcı Konutlar binlerce insanın barınma ihtiyacını karşılarken, aradan geçen ve AK Parti’nin iktidar olduğu dönemde yapılan TOKİ konutları barınma ve ev ihtiyacını yeteri kadar karşılamıyor. Düzce’nin halen 40 yıllık çınar Düzcespor’a yakışan bir stadı yok.

Düzce’de halen imarla ilgili tartışmalar var ve deprem bölgesi olmasına rağmen 3 kat mı? 4 kat mı? Aradan bir 5 kat çıkar mı? Tartışmaları yapılıyor. Düzce’nin aradan geçen 23 yıl içinde otopark sorununa çözüm olacak bir otoparkı yok. Düzce’nin başta su olmak üzere altyapı sorunu halen devam etmekte. Halen Düzceliler 50-60 yıl önce yapılan su altyapısıyla su ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor. Her doğal afette Düzce’nin suları kesiliyor ve alternatif bir barajı yok. Özetle her şeyin en iyisini hak eden Düzceliler büyük umutla oy verdikleri iktidar partisinden yeteri karşılığı göremediği gibi en büyük tutkumuz olan Düzce’de halen yerinde saymaya, bakıldığında insanların ilgisini çekecek bir yatırım yok. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye’nin en genç ili olan Düzcemizin il oluşunun 23. yıl dönümünü kutluyor, bundan sonraki yıllarda hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum” dedi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar