İYİ PARTİ MİLLİ EĞİTİM BAKANINCA SÖZ VERİLEN ÜCRETSİZ TAŞIMA KONUSUNU SORDU

İYİ PARTİ MİLLİ EĞİTİM BAKANINCA SÖZ VERİLEN ÜCRETSİZ TAŞIMA KONUSUNU SORDU
6.12.2022 - 17:23
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00


‘Düzce’de yaşanan son deprem felaketi birçok alanı etkilediği gibi eğitim öğretim hayatını da etkilemiş Turgut Özal, Arsal, Hamidiye Şehit Özgür Işık ve Cumayeri ortaokullarında eğitime ara verilip öğrencilerin başka okullarda eğitime devam edeceği bildirilmiştir’ diyen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay ER Deprem sonrası Düzce’yi ziyaret eden milli eğitim bakanı Mahmut ÖZER de 26 Kasım 2022 tarihinde ulusal basında da yer alan açıklamasında hasar gören okullardaki öğrencilerin yeni okullarına ücretsiz olarak taşınacağını ve hatta okulların hasar raporları çıkıp yıkılıp yıkılmayacağına karar verilene kadar öğlen yemeğinin de ücretsiz verilerek ailelerin ve öğrencilerin yanında olunacağını bildirmiştir.’ dedi 

Fakat akabinde yine aynı doğrultuda ailelere ücretsiz taşıma desteği verileceği hususunda bazı okulların idarecilerce velilere iletilmiş ama yine 4 Aralık tarihinde gerek okul idareleri gerekse de yöneticiler ilgili ücretsiz taşımanın yapılamayacağını velilere bildirmiştir diyen Er  ‘Düzce zaten mevcut İl Milli Eğitim müdürlüğünün bu tip enteresan ve aceleci tavır ve açıklamalarına yabancı değil. Nitekim aynı Milli Eğitim Müdürlüğünce bilgilendirilen Düzce Valiliği önce okulların deprem sonrası 28 Kasım tarihinde açılacağını duyurmuş, sonrasında ne hikmetse ikinci bir açıklama ile 4 Aralık Pazartesiye kadar okullar tatil edilmiştir. Şimdi de Milli Eğitim bakanının açıklamasına rağmen gerek servisçilerin gerekse ailelerin mağduriyeti ve yaşanan belirsizlik apaçık ortadadır. Okulların deprem öncesi güçlendirilmesinde yaşanan belirsizliklerden bugüne il milli eğitim müdürlüğünce ortaya konan verimsiz ve plansız çalışma seklinin ne zaman son bulacak merak etmekteyiz. Düzceliler adına öğrencilerimizin ve velilerimizin mağduriyetini giderilmesi, okul servisi yapan esnafında durumunun netleşmesini ivedilikle beklemekteyiz. 

Ücretsiz taşıma olacak mı olmayacak mı ? İlgili öğrenciler ücretsiz beslenmeden faydalanacak mı faydalanmayacak mı ? Düzce halkı Milli Eğitim Bakanına mı yoksa Düzce’nin İl Milli Eğitim Müdürüne mi inanacak çocuklarını hangisinin açıklamaları çerçevesinde ve nasıl okullarına yollayacaktır?

Beklentimiz tutarlı olmanız, insanları zor durumda bırakmamanızdır.


Editör: N. Albayrakoğlu
Haber İhbar