Yıkım Kararı olan bu bina neden Yıkılmıyor?

Düzce'nin Gölyaka ilçesi Merkez üssü olan 23 Kasım da saat 04.08 de 5.9 şiddetinde bölgede ve çevre illerde hissedilen 3. büyük deprem yaşandı. Yaşanan depremin ardından Düzce’ de çok sayıda yıkım kararı verilen binalar tespit edildi. Depremzedeler çok katlı evlerine girmekte endişeleniyor. Çadırlarda veya yakınlarının yanında kalıyor.

Yıkım Kararı olan bu bina neden Yıkılmıyor?
26.11.2022 - 10:26
Güncelleme 26.11.2022 - 10:35
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Düzce Analiz Gazetesi WhatsApp hattına gelen ihbarda Nusrettin Mahallesi İstiklal Caddesindeki bir binanın yıkım kararı olmasına rağmen yıkımı yapılmadığı ihbarı geldi.
Bölge sakinlerinin ortak sesine kulak veren Düzce Analiz Gazetesi Vatandaşların sesi olmaya devam ediyor.
Düzce Analiz Gazetesi WhatsApp hattına gelen mesaj şöyle ;

“Nusrettin Mah. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulunda Çocuğum okuyor, Okul giriş kapısının karşısında bulunan 5 katlı ağır hasarlı bina 1999 da yaşanan depremlerle birlikte 3 deprem gördü. Bu binanın 1999 depreminde yıkım kararı alınmasına rağmen halen yıkılmadığı, yıkılmadığı gibide onarımla kiraya verildi, şuanda da binanın iç kısımlarında ağır yıkımların bulunduğunu belirtiliyor. Bu ağır hasarlı binanın yeni binalara da hasar verdi. Binanın demirlerinin betondan ayrıldığı gözleniyor, Acilen yıkılması gerekiyor. Bu binanın bir an evvel yıkılması için görevlileri insanlık namına göreve çağırıyoruz” denilmektedir.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar