'Kıyamet kopuyor sandık'

Merkez Üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul dahil çok sayıda ilden hissedilen depremde can kaybı yaşanmazken, çok sayıda bina hasar gördü. Büyük panik yaşanmasına neden olan depremin ardından vatandaşlar geceyi sokaklardan geçirdi. Depremin boyu ise sabah gün aydınlanınca ortaya çıktı.

'Kıyamet kopuyor sandık'
23.11.2022 - 11:24
Güncelleme 23.11.2022 - 11:29
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Bir vatandaş ise “Rüyamda bir sıkıntı gördüm, aşağıya indim. 5 dakika bile olmadan ses duyuldu. Ben kıyamet kopuyor sandım” ifadeleriyle korku dolu anları anlattı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre 
derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Düzce'de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa ve Bolu'da da hissedilirken, vatandaşlar yaşadıkları büyük korkuyla beraber kendilerini sokağa attı.
Bazı binaların duvarlarının yıkıldığı ve marketlerdeki ürünlerin sarsıntının etkisiyle yerlere düştüğü fotoğraflar servis edildi.

İŞ YERİ YIKILDI

Düzce Gaziantep Caddesi'nde bulunan ve kahvehane olarak kullanılan iş yeri de sarsıntıyla yıkıldı. Deprem sırasında iş yerinde kimsenin bulunmadığı, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.
5 KİŞİLİK AİLENİN EVİNDE HASAR OLUŞTU
Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremde Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Bölücek Mahallesi Pınar Sokak’ta bulunan iki katlı eski evde hasar meydana geldi.
Mehmet Yıldırım’a ait evin depremden dolayı bacasının yıkılarak çatının ve evin içerisinde hasar oluştuğu tespit edildi.
Deprem sırasında evde bulunan Mehmet (58), Fatih, Ali Yıldırım ve Mihrican Yıldırım ile Şermin Dönmez dışarı çıkarak yara almadı.
Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı olay yerine gelerek hasar gören evde incelemelerde bulundu.

VATANDAŞLAR SOKAKTA SABAHLADI

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amaçlı evlerine giremeyen vatandaşlara Türk Kızılay tarafından battaniye dağıtıldı ve sıcak yemek verildi.
Deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılar sonrası birçok Düzceli park ve bahçelerde sabahladı. Saat 04.08'de, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Sarsıntı Bolu, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere birçok ilden de hissedildi. Şiddetli sarsıntının ardından çok sayıda vatandaş sokağa döküldü.
 Muhtemel bir depreme karşı önlem alarak evlerine girmeyen vatandaşlar, park ve bahçelerde sabahladı. Türk Kızılay tarafından da vatandaşlara battaniye ve sıcak yemek yardımı yapıldı.
DEPREMİ YAŞAYANLAR ANLATTI
Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde olan 5.9 büyüklüğündeki deprem Sakarya'nın da tüm ilçelerinde hissedildi. Şiddetli sarsıntı Karasu ilçesinde bulunan bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluşturdu.
Dükkanının camı çatlayan iş yeri sahibi, "Yazıları dün yazdırmıştık. Cam, depremin şiddetiyle çatlamış. Camlar dökülmek üzere. Baya bir sallandı. Evde uyuyorduk. Çocuklar kalkmış, bende çekyatın üzerinde uzanıyordum. Nasıl kalktığımı bende bilmiyorum. Büyük bir gürültü oldu. Panik halinde sokağa çıktık" dedi.

Sarsıntıyla uyandıktan sonra ranzadan düşerek hafif şekilde yaralanan ve tedbir amaçlı hastaneye götürülen Batın Karasu, "Gece bir anda deprem oldu. Anlayamadım. Ranzadan inmeye kalkarken düştüm. Öyle bir talihsizlik yaşadım. Ayağım burkuldu" diye konuştu.
 “BEN KIYAMET KOPUYOR SANDIM”
Depremden kısa bir süre önce hava almak için dışarıya çıkan vatandaş ise "Bütün Türkiye'ye büyük geçmiş olsun. Bende 6 katlı binada oturuyorum. Rüyamda bir sıkıntı gördüm, aşağıya indim. 5 dakika bile olmadan ses duyuldu. Ben kıyamet kopuyor sandım.

Yukarıya çıktım baktım, kontrol ettim. Yere televizyonum düşmüş, çatal, kaşıklarım düşmüş. Bağıramadım bile. Deprem aklıma geldi. 1999 depremi gibi değildi. Şu anda bile ayaklarım titriyor, konuşamıyorum. Eve nasıl çıkacağım bilmiyorum, nerede yatacağım bilmiyorum. Ben daha o binaya çıkamam. Allah sonumuzu hayır etsin" ifadelerini kullandı.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar