“Biz devletimize güveniyoruz”

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, partisinin Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bazna’nın kardeşi olan ve Irak’ın Zap Bölgesi’nde kayıp olduğu iddia edilen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Bazna üzerinden siyaset ve provokasyon yapan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu sert bir dille eleştirdi.

 “Biz devletimize güveniyoruz”
22.11.2022 - 09:54
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Türkiye Değişim Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bazna’nın kardeşi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Bazna’nın 15 gün önce Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın Zap Bölgesi’nde yürüttüğü Pençe – Kilit operasyonunda kayıp olduğu iddia edildi.
Mustafa Bazna’dan haber alamayan ailesi durumu Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine bildirerek, kardeşlerinin bulunmasını istediler.
Ancak HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ailenin haberi olmadan tweet atarak kayıp olduğu iddia edilen Mustafa Bazna üzerinden provokasyon ve siyaset yapmaya çalıştı.

Gergerlioğlu’nun attığı tweete sert tepki gösteren Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş “Partimizin değerli İlçe Başkanı Mehmet Bazna’nın kardeşi askerimiz Mustafa Bazna 15 gün önce Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyonda kayıp oldu. O günden bu yana Mustafa kardeşimizden haber alamayan ailesi durumu yetkililere bildirdi ve aramalar başladı. Hepimizin yüreği yanarken, kardeşimizden gelecek haberi merakla berklerken bu dönemde devletimize olan güvenimiz nedeniyle durumu kamuoyunda siyasi veya insani şova dönüştürmemek için elimizden geleni yaparken, HDP’li milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun açıklaması karşısında adeta şaşkına döndük. Kayıp asker üzerinden siyasi şov ve provokasyon peşinde olan PKK’nın, TBMM’deki tetikçisi Gergerlioğlu, askeri, polisi çok düşünüyormuş gibi Mustafa kardeşimizin bulunmasını istemiş. Askerlerimizin, polislerimizin, kadınlarımızın hatta bebeklerimizin kanlı katili PKK’nın siyasi uzantısı bir partinin milletvekillinin böyle bir açıklama yapması ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan güvensizliği arttırmak adına yapılan bir girişimdir. Biz buradan Gergerlioğlu’na ailenin bir talebi olmadan yaptığı bu açıklama üzere sadece Haddini bil diyoruz. Elinizde askerimizin, polisimizin, kadınlarımızın ve masum bebeklerimizin kanı dururken, böyle bir talepte bulunacak ve en son açıklama yapacak kişiler sizlersiniz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden PKK’nın uzantısı HDP’nin milletvekillinin üstüne vazife olmadan hem askerimiz üzerinden siyaset propagandası yapmasını hem de aileyi zor durumda bırakıyor olmasını esefle kınıyor, haddini bilmesini tavsiye ediyoruz” dedi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar