DÜZCE’DE 6’LI MASA NEDEN BİRARAYA GELMİYOR ?  

DÜZCE’DE 6’LI MASA  NEDEN BİRARAYA GELMİYOR ?   
9.11.2022 - 11:39
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Siyasetin ve ülke gündeminin en önemli konularından biri haline gelen mesele seçim ittifakları. Her gün haberlerde, ulusal kanallarda seyrediyoruz, 6’lı masa devamlı bir araya gelerek görüşmeler yapıp, seçim hazırlıkları için çeşitli planlar yapılıyor.

Peki bu 6’lı masa Düzce’de neden bir araya gelmiyor?

6’lı masanın ulusal anlamda başını CHP çekerken, Düzce’de ne hikmetse ne CHP var, nede 6’lı masa var. Düzce’de AK parti ve MHP yani cumhurittifakı çalışmalar yaparken, diğer taraftan 6’lı masanın bir araya gelmemesi Düzce’de CHP’nin 6’lı masayı toplayamaması  CHP’nin Düzce’de güçsüz bir siyasi parti olduğu imajımı çiziliyor?

Kurulan 6’lı masanın kamuoyunda birbirlerini ziyaret etmeleri ile başlayan süreç yerele bir türlü yansıyamamış olacak ki  bir daha bşir araya gelemediler. 6’lı masanın toparlayıcısı olarak CHP’nin gösterilmesi, Düzce’de CHP  İl Başkanı Semih Cemşit’in toparlayıcı yönünün olmaması  ile Düzce’de bu oluşum sağlanamamış adeta güçsüz bir ittifak ortaya çıkmış, Hal böyle iken muhalefet iktidar değil, koltuk istiyor algısı oluşturulmuştur.

Önümüzdeki  seçimlerin kaderini kararsızların belirleyeceğini düşünecek olursak, CHP’deki bu havanın yerelde fırsata çevirmeyi düşünemeyen bir il başkanı varken 6’lı masayı nasıl bir araya getirsin.

6’lı masanın gücünü almaya çalışan,  Düzce’de CHP’nin milletvekili adayı çıkarmasını hesaplayan CHP’liler ne yazık ki böyle giderse bu gücünü Düzce’de kaybedeceği gözle görülüyor. Ben buradan 6’lı masanın ortaklarına soruyorum, neden Düzce’de bir araya gelip güç birliği yapmıyorsunuz?

Düzce’deki seçimlerde yani yerelde bir ittifak yok mu?

6’lı masayı  CHP bir araya getiremiyor diyelim, diğer il başkanları olarak sizler neden bir araya gelmiyorsunuz.

İl başkanların içinde sizleri bir araya getirecek hiç kimse yok mu?

İçlerinizde 30 yıldan beri siyaset içinde olan tecrübeli bir isim var Demokrat Partisi İl Başkanı Mithat Ceylan 6’lı masayı bir araya toplayabilecek bir isim. Ceylan’ın bu misyonu üstlenmesi beklentiler arasında olduğu söyleniyor.6’lı masanın ortaklarını bir araya getirerek Düzce’de güç birliği yapması ittifakı toparlaması CHP’ye rağmen beklentiler arasında.

 


Editör: N. Albayrakoğlu
Haber İhbar