Hayatlarını Nakış Nakış İşliyorlar

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının en çok tercih edilen ve gedikli kurslarından biri olan Geleneksel El Nakışları, ev kadınlarının hayatlarını renklendirirken bir yandan da ek bütçe elde etmelerini sağlıyor.

 Hayatlarını Nakış Nakış İşliyorlar
26.10.2022 - 09:54
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve binlerce Düzceliye meslek edindiren BELMEK, yeni sezonda da yüzlerce kursiyere eğitim vermeye başladı. 2 Bin 300 kursiyer 53 branşta ücretsiz olarak düzenlenen kurslarda bir yandan kendilerini geliştirirken, bir yandan da el emeklerini gelire dönüştürüyor.

BELMEK’in gedikli kurslarından biri Geleneksel El Nakışlarında yüzlerce kadın el becerilerini geliştirirken bir yandan da dostluk ve arkadaşlıklarını nakış nakış işliyor. 10 senedir Geleneksel El Nakışları kursuna devam eden Hatice Kuşçuoğlu, “Hobi olarak başladım. Çocuklarım için yapıyordum sonra yaptıklarımı satmaya başladım. Hiç olmazsa kendi harçlığınızı çıkarıyorsunuz. Hocamızla da abla kardeş gibi olduk” dedi.

"KADINLARDAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR"
Kursların açılmasından dolayı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür etmeyi ihmal etmeyen kursiyer Hatice Kuşçuoğlu, “ Bu kursları bize açmaları çok iyi oldu. Vakit geçiriyoruz, ev ekonomimize ek bütçe sağlıyoruz. Erkekler nasıl kahvelere gidiyorsa biz de burada hem vakit geçiriyoruz hem bir şeyler öğreniyoruz hem de bütçemize katkı sağlıyoruz. Başkanımıza bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer bir kursiyer Ayşenur Er ise “ İğne oyası, tel kırma kurslarına da katıldım. 4 yıldır BELMEK’te çeşitli kurslara katıldım. Çeşitli nakış teknikleri öğreniyoruz. Yaptığımız çalışmaları satabiliyoruz” diyerek aile bütçelerine destek olduklarını kaydetti.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar