Satışı Yasak Kömür Denetimleri Sürüyor

Yaklaşan kış mevsimi öncesinde ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Zabıta Müdürlüğü tarafından kömür satışı yapan işyeri ve depolara denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde 1 firmaya tutanak tutuldu.

 Satışı Yasak Kömür Denetimleri Sürüyor
25.10.2022 - 23:31
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Isınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü yönetmeliğinde belirtilen katı yakıtların denetimi ve idari yaptırım kararı verme yetkisini kullanan Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü katı atık satış noktalarını denetlemeye başladı. Denetimlerde katı atık satıcı kayıt belgesi, satış izin belgesi ve analiz raporları talep edildi.

Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden temin edilen satış izin belgelerinde yer alan kömürün uygunluk belge numaraları, kömür torbalarının üzerindeki uygunluk belge numarası ile karşılaştıran ekipler, kömürün kalorifik değeri ve kül oranını da kontrol ediyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün hava kirliliği iyileştirme çalışmaları kapsamında kömür denetimlerini artırdıklarını belirten Zabıta Müdürü Selçuk Yıldırım, “ 2021/24 sayılı mahalli çevre kurulu kararı ile ilimiz merkez ve tüm ilçelerinde kalorifik değeri düşük olmasından dolayı yerli kömür satışı, kullanımı ve depolanması yasaklanmış olup, tespiti halinde 2872 sayılı çevre kanunu kapsamında 22.537₺ idari para cezası uygulanmaktadır. Kömür denetiminde 5 adet işyeri denetlenmiş olup, eksiklik tespit edilen 1 işyerine tespit tutanağı düzenlenmiştir. Vatandaşlarımızdan sadece katı yakıt satıcısı kayıt belgesi olan satıcılardan kömür almalarını ve ithal kömür kullanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

YERLİ KÖMÜR KULLANILMAYACAK
Yerli kömür satışı yapan kişileri, yerli kömür taşıyan araç plakaları gibi her türlü bilgiyi Belediye 153 Hattına bildirmeleri halinde kişiler hakkında derhal işlem yapılacağını da kaydeden Yıldırım, “ Zabıta Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi tarafından yürütülen denetimler aralıksız olarak devam edecek” dedi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar