İYİ PARTİ HALK EKMEĞİ SORDU

İYİ PARTİ HALK EKMEĞİ SORDU
24.10.2022 - 14:18
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

 

İYİ Parti Düzce Teşkilatı son günlerde yerel bir basın kurumunun da haberleştirdiği Halk Ekmek Konusunda Düzce Belediyesinden daha önce de olduğu gibi şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde hareket etmesini istedi.

Düzce’de zorlaşan ekonomik koşullar çerçevesinde dar gelirli hemşehrilerimize katkı sağlamak amacı ile ülkemizin birçok şehrinde de uygulanmaya devam eden ‘Halk Ekmek’ konusunu ilk gündeme getiren parti olduklarını ifade eden İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “ Sosyal Belediyeciliği çok önemseyen bir teşkilatız. Belediyelerin imar ve iskan gibi ranta dayalı faaliyetleri kadar özellikle zorlaşan ekonomik koşullar göz önüne alındığında insanımıza ekonomik ve sosyal manada destek olmasını ve bunu popülist ve algısal çerçevede değil gerçekçi ve öncelikli bir şekilde uygulamasının gerekliliğini defalarca dile getirdik’ dedi.

 

Düzce Belediyesinin uygulamaya koyduğu Halk Ekmek çalışmasının ne yazık ki; gerek planlamada gerekse de uygulamada beklentilerin çok uzağında kaldığını üzüntü ile takip ettiklerini ifade eden Er “ İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak defalarca Halk Ekmek çalışmasının verilerinin kamuoyu ile paylaşılması, şeffaf olunması ve sonuçların değerlendirilip,  daha iyisinin nasıl yapılabileceğinin üzerinde tüm Düzceliler ile birlikte çalışılması gerektiğini ifade ettik. Lakin Düzce Belediyesi diğer birçok konuda olduğu üzere bu konuda da şeffaf ve ölçülebilir bir çizginin uzağında kalmakta ısrar etti. Basın kuruluşlarının da dile getirdiği Halk Ekmeğin gramajı ile alakalı haber artık konunun Belediye’nin ve Belediye Başkanı’nın bireysel inisiyatifi olmaktan çıktığını bizlere göstermektedir. Fırıncılar Odası tarafından konuya cevap verilmiş ama Düzce Belediyesi konu ile alakalı bir açıklama yapmamıştır. Doğruların ortaya konması adına sizleri açıklama yapmaya davet ediyoruz. Bu suskun halinizin hem fırıncılarımızı zor durumda bıraktığını hem de kamusal bir hakkın göz ardı edilmesine sebep olduğunu bilmenizi isteriz. Biz İYİ Parti olarak konu Düzcelinin hakkı olduğunda konunun takipçisi olmaktan vaz geçmeyeceğimizi hatırlatmak ve sizlerin dikkatini sorumlu bir politika izlemeniz konusunda hassas olmaya çekmek isteriz. Vatandaşın ekmeği üzerinden siyaset yapmayın… Şeffaf bir şekilde çıkın ve açıklama yapın. Kim haklı kim haksız vatandaş karar versin ki Halk Ekmek Projenizin de ne kadar doğru ve tutarlı olduğu ortaya çıksın’ dedi.


Editör: N. Albayrakoğlu
Haber İhbar