TDP lideri Sarıgül ve Düzce İl Başkanı Aktaş şehit madencilerin cenazesine katıldı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Düzce İl Başkanı Sezgin Aktaş ve partililer Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlaması sonucu şehit olan madencinin cenaze törenine katılırken, madenden sağ kurtulan madencilere ise geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

 TDP lideri Sarıgül ve Düzce İl Başkanı Aktaş şehit madencilerin cenazesine katıldı
17.10.2022 - 01:32
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Bartın’ın Amasra ilçesinde madende meydana gelen patlama sonrası 41 madenci şehit oldu. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İl Başkanı Sezgin Aktaş ve partililer bölgeye giderek hem acıları paylaştılar hemde şehit madenci Berkay Kesim’in cenazesine katıldılar.
Cenaze töreninin ardından bölgede bulunan madencilere ve ailelere hem başsağlığı hem geçmiş olsun dileklerini ileten Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül ve Aktaş, yaralı madencileri de ziyaret ettiler.

TDP İl Başkanı Sezgin Aktaş “Patlamanın hemen ardından geçmiş olsun dileklerimizi iletmiş, devletimizin resmi kaynaklarının yaptığı açıklamayla 2 madencimizin şehit olduğunu duyurmuştuk. Bu süreç içerisinde devletimizi eleştirmek yerine yaraların bir an önce sarılması için devletimizin yanında olmayı tercih ettik. Ancak aradan geçen azman içerisinde 41 madencimiz şehit oldu ve yaralılarımız var. Tüm Türkiye gibi bizlerde yasa boğulduk,

çok üzüldük. Devletimizin madenlerde yaşanan sıkıntıları çözmek, kaza ve ölümleri önlemek adına gereken tedbirleri elbet alacaktır. Bu aşamada da ortalığı toz, duman etmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Aksine hep birlikte bu üzüntülü günlerin üstesinden gelmemiz gerekiyor. Bu kapsamda Genel Başkanımız sayın Mustafa Sarıgül ile birlikte bölgeye giderek hem olayın yaşandığı madeni yakından gördük hemde maden kazası sonrası yaralanan yada madenden kurtulan maden işçilerimizi ziyaret ettik. Acılarını paylaşmak istedik.

Son olarak ise maden şehidimiz Berkay Kesim’in cenaze törenine katıldık. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak her sevincin olduğu kadar her acının yanında hatta en içindeyiz. Siyasetten önce acıları paylaşmak insani bir duygu, bir görevdir. Bu anlamda maden patlaması sonrası şehit olan 41 madencimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı dilerken, yaralı madencilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar