11 Ekim Dünya Kız Çocuklarına Özel

Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜKAM) 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle “Kadın ve Meslek Buluşmaları” adlı söyleşi düzenlendi.

11 Ekim Dünya Kız Çocuklarına Özel
12.10.2022 - 00:47
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Programın moderatörlüğünü yapan DÜKAM Müdürü ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ay yaptığı açılış konuşmasında; söyleşiye özellikle kız öğrencilerini çağırdıklarını ifade ederek, konu ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Tarihten gelen toplumsal cinsiyet kodların kadınların başarılarını ve yapabileceklerini sınırladığını ifade eden Şule Ay, kız çocuklarının eğlenirken kullandığı oyuncakların, onların gelecekte ne yapabileceğini büyük oranda belirlediğini vurguladı.

Kadınların iş hayatındaki oranının düşüklüğünü hatırlatan Ay, bu oranın üst düzey yöneticiliğe gelindiğinde %7’lere kadar düştüğünün altını çizdi. Kadınların kendini sınırlamaması gerektiğini söyleyen Şule Ay, kadınların kendini geri çekmesini toplumun ilerlemesini tek kanatlı bir kuşun uçuşuna benzeterek, toplumların ilerlemesi için kadınların; iş hayatında, sporda, sanatta, müzikte kısacası cinsiyet ayrımı yapmadan her alanda olması gerektiğini, bulunduğu toplumun ilerlemesi için bunu yapması gerektiğini vurguladı.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra program kadın akademisyenlerin sunumlarına geçildi. Başarılı kadın Akademisyenlerin yaptıkları bilimsel konular üzerine gerçekleştirilen söyleşide; Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Pakize Erdoğmuş “Yapay Zeka Mühendisliği”, Öğr. Gör. Pınar Deniz Tosun “Biyomedikal Mühendisliği”, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol “Çevre Mühendisliği”, Fen edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Yılmaz

“Arkeologluk”, Tıp Fakültesi’nden Dr. Nurgül Altınsoy “Genel Cerrahlık” konu başlıklarında sunum yaparken, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Açelya Betül Gönüllü “İllüstrasyon ve Animasyon Sanatçılığı” konusu hakkında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar