MÜCAHİT ÖZCAN YAZDI

MÜCAHİT ÖZCAN YAZDI
11.10.2022 - 16:54
Güncelleme 11.10.2022 - 17:18
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

DÜZCE’DE SİYASİ HAREKETLİLİK

Seçimlerin yaklaşması ile  Düzce’de siyasi hareketlilik hızlanmaya başladı. Düzce’de bulunan parti başkanları ve yöneticiler sahaya inerek seçim çalışmalarına başladı.

Uzun zamandan beri saha çalışmalarını sürdüren AK Parti, köy gezileri yaparak, seçim öncesi vatandaşın gazını almaya çalışıyor.

 Zaman zaman gittiği yerlerde vatandaşın tepkisi ile karşılaşan  AK Partili yöneticiler, en çok ekonomi ve hayat pahalılığından dert yanıyor . Vatandaşın bu sıkıntılı tavrı AK Partiyi seçimde bir hayli zorlayacağa benziyor.

Düzce’de CHP kan kaybetmeye devam ediyor. Semih Çemşit Başkanlığında seçilen yeni yönetim ne yazık ki geldiği günden beri partiyi bir tık üste çıkartamadı. Parti içinde küskünlerin partiden uzaklaşması, yeni yönetimin bir türlü uyum içinde çalışamaması, CHP  Düzce’deki suskunluğunu sürdürüyor. CHP İl Başkanı Semih Çemşit İlk geldiği günden beri basında ayrımcılık yaparak şimşekleri üzerine çekmişti. Önümüzdeki seçimlerde Düzce’den oy alması zor görünüyor.

MHP ise Cumhur ittifakı ile beraber olduğu için AK Parti ile beraber tepki çekmeye devam ediyor. Düzce’de bir milletvekili çıkartan MHP, Ümit Yılmaz’ın meclis’te devamlı komisyonlarda söz alarak Düzce’yi bir nebze olsun  gündeme taşımaya çalışıyor. Yaklaşan seçimlerde vatandaşın tepkisi ne olacağı merakla bekleniyor.

İYİ Parti ise Düzce’de hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Düzce’yi karış karış dolaşan iyi parti yöneticileri gittiği her yerde ilgi odağı olmaya devam ediyor. İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı eleştirilerde Düzce’nin eksiklerini gündeme taşıyarak tek başına muhalefet yapıyor. Belediye meclis  toplantılarına katılarak gördüğü eksikleri vatandaşlarla paylaşıyor, bazı zaman yaptığı öz eleştirileri ile kurum yöneticilerinden tepki görmesine rağmen vatandaşın güvenini kazanarak iyi yolda olduğunu gösteriyor. İYİ Parti Düzce’de yapılacak olan seçimlerde, çıkacak olan adayları zorlayacağı görünüyor.

Türkiye Değişim Partisi Düzce İl Başkanı Sezgin Aktaş devamlı yaptığı etkinliklerle gündemde kalmayı başarıyor. Son olarak yaptığı kömür yardımı ve akabinde Mevlid kandilini akşamında vatandaşlarla içe bir şekilde  kandil simidi ikramında bulunarak gönüllere dokunmaya devam ediyor. TDP Genel Merkez tarafından da çalışmalarıyla göz önünde olan ve Düzce’de saha çalışmaları da vatandaşlar tarafından takdir görüyor. İl Başkanı Sezgin Aktaş yapılacak olan seçimlerde Düzce’de milletvekilliği için güçlü adaylar arasında görünüyor.

Deva Partisi ise Düzce’de sessizliğini koruyor. Parti içinde yapılan seçimlerde büyük umutlarla Başkanlığa seçilen Murat Caymaz Genel Merkezden gelen Başkan yardımcıları Düzce’ye ziyaret yaptığında ortaya çıkıyor. Yapılacak olan seçimlerde Deva partisine Düzce’den fazla oy çıkmayacağı öngörüler arasında.

Gelecek Parti İl Başkanı Vildan Tokaliç göreve geldiği günden itibaren saha çalışmalarına henüz başlamadığı gözleniyor. Düzce’de yapılan etkinliklerde de bir görünen bir kaybolan Vildan Tokaliç yapılacak olan seçimlerde nasıl ön plana çıkıp parti çalışmaları ile nasıl yükselişe geçeceği, seçime yön vereceği merakla beklenenler arasında.

 

 

 

 


Editör: M. Albayrakoğlu
Haber İhbar