ŞAHİN'DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

ŞAHİN'DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
7.10.2022 - 15:57
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

KAMUOYUNA DUYURULUR

Ben Tuncay Şahin olarak 02 Ekim 2022 Pazar günü yapılan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 1 nci Meslek Komitesinden meclis üyeliğine aday oldum. Seçim kararı aldığımız günden bu güne kadar yönetim kurulu başkan adayıyım diye bir beyanım olmadı.

Geçen dönem, Yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmama rağmen, seçim kararı aldığımız günden beri seçimin ruhuna ve seçim sistemine uygun olarak sadece meclis üyesi adayı olarak çalışma yürüttüm. Aday olduğum meslek komitesi seçiminden de alnımın akıyla kazanarak çıktım. Başkan adayı olduğumu ilan etsem ve seçime bu idealle girsem diğer tüm meslek komitelerinde aktif olarak çalışır ve şehrimizin tüm siyasi cenahları ile aktif olarak sahada olurdum, bunu yapmadım.

Geçmiş dönemde Oda Başkanlığı yaparken gerek Düzcemiz, gerekse üyelerimiz için şehrin mülki amirleri, Belediye Başkanlığı makamı ve siyasi temsilcileri ile uyum içinde çalışmayı tercih ettim. Yeni dönemde de tecrübelerim ışığında bu şekilde çalışılmasını tavsiye ederim. Mülki amirimiz olan Sayın valimiz ve Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü’ye rağmen başarılı olmayı beklemek hayalden öteye geçemez.

Bugün geldiğimiz noktada, yerel bir basın kuruluşu ve etrafında kümelenen malum çevreler benim başkan olmamam için yeni seçilen meclis üyelerini gerçek dışı söylemlerle kutuplaştırma yoluna gitmiş ve genç iş insanlarını tehlikeli bir cepheleşmeye sürüklemişlerdir.

Bir başkan olarak her şeyden önce bir insan olarak Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının 33 kişi ile yönetilmesinin doğru olduğuna inancım sonsuzdur. Geçmiş dönemlerde yaşanan, bugüne benzer kutuplaşmanın Düzcemize verdiği zararları herkese hatırlatmak isterim. Bunların tekrar yaşanmasına sorumluluk duygusu yüksek bir başkan olarak müsaade etmeyeceğim.

Geçtiğimiz dönem Başkanlığımda birlikte çalıştığım gençlerden çok şey öğrendim ve onlara güvendim. Yetkiyide sorumluluğuda genç meclis üyesi arkadaşlarımla paylaşmak bana başarıyı getirdi. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederim. Gençlere fırsat vermenin, önlerini açmanın bana sağladığı avantajları tüm Düzce’nin yaşaması için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan adayım olarak Ömer Demirtaş’ı ve Meclis Başkan Adayı olarakta İshak Şengüloğlu’nu sizlere açıklamaktan onur duyuyorum. Zira 02 Ekim 2022 Pazar günü yapılan seçimlerde üyelerimiz, kısır çekişmelere girmeyen genç iş insanlarının odamızı yönetmesi yönünde irade koyduğunu görmezden gelemeyiz. Üyelerimizin gösterdiği iradeye karşı koymak yapılabilecek en büyük saygısızlık olacaktır.

Eski yönetme alışkanlıklarına, eski siyaset yapma alışkanlıklarına son verme yolunda bir adım atabilmiş olmak benim için ve en önemlisi Düzce için gurur verici umut verici bir başlangıç olacaktır.

Tüm Düzceli hemşehrilerime ve iş dünyasına hayırlı olsun.


Editör: M. Albayrakoğlu
Haber İhbar