Kar yağışı ve şiddetli yağmur geliyor

Meteoroloji'den ve uzmanlardan son dakika açıklaması yapıldı. Sıcaklıklar 9 derece birden düşecek. Yağışlar günlerce devam edecek. Tarih belli oldu. Mont ve kazaklar çıkarılacak.

Kar yağışı ve şiddetli yağmur geliyor
19.09.2022 - 10:45
Güncelleme 19.09.2022 - 10:50
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Haftalarca süren değişken havaların ardından artık kış ve soğuk hava geliyor. Bugün 13 ilde kuvvetli yağışlar başlıyor. Her geçen gün yağmurlu il sayısı katlanarak artacak. Vatandaşlar Meteoroloji'nin ve uzmanların yaptığı hava durumu açıklamalarını takip ediyor. İlk kar yağışı ile ilgili de bir tahmin geldi. Peki önümüzdeki 1 haftalık süreçte hangi illerde yağış var, hava nasıl olacak? MGM haritayı paylaşarak duyurdu. Son dakika hava durumu tahminleri...
Havalar bu ay oldukça değişkenlik gösterdi. Öyle ki aynı gün hem yaz hem de kışı yaşadık. Hala da istikrarsız bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Ancak güneşli hava bugün itibarıyla yerini yağışlı ve soğuk havaya bıraktı.
Her gün yağmurlu il sayısı katlanarak artacak. Vatandaşlar havanın ve sıcaklıkların değişkenlik göstermesi sebebiyle her gün Meteoroloji'nin ve uzmanların yaptığı hava durumu tahminlerini ve yorumlarını takip ediyor.
Perşembe gününden sonra mont ve kazaklar çıkarılacak. Kış soğukları geliyor. Meteoroloji gün gün hava durumu tahminlerini yayımladı. Aynı zamanda uzman isimden ilk kar yağışının başlayacağı zamanla ilgili tahmin de geldi.
1 hafta boyunca hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış başlıyor? Son dakika hava durumu açıklamaları.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; (Karabük merkez hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Orta Toroslar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR
Hava sıcaklıklarının bugün Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde hissedilir derecede azalacağı, değişiklik olmayan diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da güneybatı ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; sabah saatlerinde Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BATI KARADENİZBUGÜN HAVA NASIL?
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri, Bolu ve Kastamonu ile Karabük'ün kuzey çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı
DÜZCE °C, 27°CParçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
KASTAMONU °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı
SİNOP °C, 26°CParçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
PROF. DR. ŞEN'DEN AÇIKLAMA
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin yaptığı yeni açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'de sıcaklık hissedilen derecede azalıyor. İstanbul 22, Ankara 26, Kastamonu 23, Trabzon 25 C. Bugün yağış Karadeniz kıyısında. Salı, çarşamba da böyle. Perşembeden itibaren yağış Marmara dahil Anadolu'da etkili. Sıcaklık daha da azalıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAVA NASIL OLACAK?

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazartesi gününden itibaren kuzey kesimlerden başlayarak azalacağı, hafta ortasına kadar kuzeybatı bölgelerde, hafta ortasından itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 9 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor
Hava durumu paylaşımları ile bilinen Kerem Ökten, Twitter hesabından kar yağışı ile ilgili açıklamada bulundu ve ilk kar yağışının Bursa Uludağ'da perşembe günü başlayacağını belirtti.

Ökten yaptığı açıklamada, "İzmir, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve tüm Batı Karadeniz, cuma gecesi ile cumartesi öğlen arası kış yağmuru alacak; sürekli ve barajları doldurucu sağanak yağış. Afet ihtimali de var. Tabi Uludağ'da yoğun kar yağışı bekleniyor." ifadelerini kullandı.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar