‘GENÇLERE TARIMI SEVDİRECEĞİZ’

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “4004 Doğayı Takip Et! Gör, Yaşa, Hisset”  Projesi kapsamında 60 kişilik öğrenci grubunu FÜPAŞ alanında bulunan Tarım Akademisinde misafir etti.

 ‘GENÇLERE TARIMI SEVDİRECEĞİZ’
10.09.2022 - 09:50
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi kapsamında organik tarım çalışmalarının gerçekleştirildiği FÜPAŞ arazisinde Düzce Üniversitesi ile Çakırlar Ortaokulu tarafından ortaklaşa hazırlanan “4004 Doğayı Takip Et! Gör, Yaşa, Hisset” projesi kapsamında 60 kişilik ortaokul öğrencisini ağırladı.

Düzce Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden ile İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbac’ın yanı sıra öğrenci ve proje yöneticilerinin de hazır bulunduğu etkinlikte proje yürütücüsü Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Aslanargun, projenin içeriğine dair bilgilendirme de bulunurken ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Vali Yardımcısı Tatoğlu, projenin öneminden bahsetti.

STRATEJİK SEKTÖR

Ev sahibi olarak yapılan çalışmanın öneminin farkında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise “Başkan Yardımcımız Hasan Bey, bu konuyu ilk paylaştığında hemen evet dedim. Çünkü bizim amaçlarımızla örtüşüyordu. Geçen sene tıbbi aromatik bitkiler ektik. Hasadını da yaptık. Burada gördüğünüz ürünler geçen sene yapılan işlerin sonucudur. Sevgili gençler; tarım ve gıda Türkiye’nin ihtiyacı olan en stratejik 5 sektörden birisidir. Biz modern tarımı çok önemsiyoruz. Düzce belediyesi olarakta tarımla ilgili bir birim oluşturduk. Burada güzel çalışmalar yapacağız. Siz gençlere tarımı sevdirmeyi ve modern tarımcılar olmalarınızı sağlayacak tedbirler alacağız. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Başkan Özlü konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Tatoğlu ile birlikte projeye katılan öğrenci ve proje de emeği geçenlere sertifikalarını teslim etti. Ardından projenin kapanışı için hazırlanan pastayı kesen Başkan Özlü, daha sonra öğrencilerle birlikte tıbbi aromatik bitki ekiminin yapıldığı alanları gezdi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar