ÇİLİMLİ SİYAH PİRİNÇ FESTİVALİ İLE VATANDAŞ DOYASIYA EĞLENDİ

Düzce'nin Çilimli ilçesinde bu yıl ilk kez Siyah Pirinç ve Kültür Festivali gerçekleştirildi.

ÇİLİMLİ SİYAH PİRİNÇ FESTİVALİ İLE VATANDAŞ DOYASIYA EĞLENDİ
5.09.2022 - 11:03
Güncelleme 5.09.2022 - 11:06
Haber Merkezi

Düzce'nin Çilimli ilçesinde bu yıl ilk kez Siyah Pirinç ve Kültür Festivali gerçekleştirildi.

Çilimli Belediyesince bölgede üretimi yapılan siyah pirincin tanıtılması amacıyla düzenlenen festival,  Arzu Budak2ın Sunumu işle başladı şarkıcı Ece Mumay, Çiğdem Doğan,Mustafa Ceceli ve yerel sanatçıların verdiği  konserler ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılanlar konserde doyasıya eğlendiler.

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, festivali geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek sürdüreceklerini ve Siyah Pirinç Festivalini neden gerçekleştirdiklerini şu cümleler ile ifade etti.

'Neden siyah pirinç' derseniz insan sağlığı için gerçekten çok önemli. Biliyorsunuz bu bölgede de yetişebiliyor. Biz diyoruz ki insanlarımız sağlıklı pirinç yesin." ifadesini kullandı.

Çok sevilen pirincin zararları olduğuna da dikkati çeken Yavuz, şunları söyledi:

"Özellikle şeker hastaları çok zarar görüyor. Bu anlamda siyah pirinçten 3, 5 tabak yiyin ama dokunmayacak. Besin değeri yüksek, sağlıklı. İnşallah bundan sonra daha çok üreteceğiz. Hatta önümüzdeki yıl belediyemiz tarafından alım garantili çiftçilerimize ürettireceğiz. Yakın zamanda ise kadın kooperatifimizin açılışını yapacağız. Siyah pirinç için güzel restoran ve güzel tesis yapacağız. Bu tesisimizde sadece ve sadece siyah pirinç menüleri olacak."

Yavuz, siyah pirincin, çiftçilerin yüzünü güldüreceğini dile getirerek, "Kazancı çok yüksek. Bu işi marka haline getireceğiz. Bu konuda nefer olarak bunu en zirveye taşıyacağız inşallah. Gerekirse yurt dışına ihracat da yapacağız." dedi.

Konser katılımcıların doyasıya eğlencesi ile son buldu.

 


Editör: M. Albayrakoğlu
Haber İhbar