DÜZCE ULAŞIM AĞLARI 2035'E HAZIR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında oluşturulan Ulaşım Master Planı masaya yatırıldı. Toplantıyı değerlendiren Başkan Özlü, “Her gün büyüyen ve gelişen Düzce’mizi ‘Uğraştırmadan Ulaştıran Şehir’ haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.

DÜZCE ULAŞIM AĞLARI 2035'E HAZIR
20.08.2022 - 13:23
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında şehir merkezi ve çevresinde birbirine entegre Toplu Ulaşım Hizmetlerinin daha verimli hale getirmek amacıyla oluşturulan Ulaşım Master Plan toplantısı gerçekleştirildi. Plan kapsamında 10 kişilik uzman ekip ve 70 kişilik bir saha ekibi görev alarak 2 bin 640 evde 8 bin 428 kişi ile 14 bin 378 ulaşım anketi yaptı.

STRATEJİK PLANLAR YAPACAĞIZ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında Ulaşım Master Planı toplantısına Başkan Yardımcısı Hasan Günden, ulaşım danışmanı Bekir Ilıcalı, Ulaşım A.Ş. yönetim kurulu Genel Müdürü Levent Sivrikaya,  Ulaşım A.Ş Operasyon Müdürü Murat Postoğlu ve ulaşım master planında görev alan şehir plancıları katıldı.

Ulaşım Master Planı ile ilgili toplantı hakkında bilgi veren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “2035 hedef yılını içeren “Düzce Ulaşım Master Planı” çerçevesinde kentimizde Toplu Taşıma, Trafik, Otopark, Bisiklet, Yaya ulaşımında yaşanan sorunlar ile gelecekte karşılaşılması muhtemel sorunlara çözüm üretecek önerilerin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirdik. 2035 yılında mevcut yolculuk üretim ve çekim değerlerinin türel dağılımın nasıl değişeceğinin projeksiyonları yapacağız. Buna göre mevcut imar planları ve öneri konut alanları dikkate alınarak mevcut yollar ve toplu taşıma hatları ile araçların kapasitelerine ait yeterliliği değerlendirilecek, yeni yollar, yayalaştırma, otopark, trafik yönetimi, toplu taşımaya ait öneriler geliştirilerek stratejik planlar oluşturulacak.

Toplu Taşıma Memnuniyet anketlerinde ise hemşerilerimize araçların güzergah, bekleme, ücret, sürücü ve dolulukları hakkındaki fikirleri sorulmuş ve çok yüksek oranlarda memnuniyet oranları ile karşılaşılmıştır” ifadelerinde bulundu.

SAYISAL VERİLER PAYLAŞILDI

Ulaşım Master Planı projesinin yürütücüsü olan Ulaşım Danışmanı Bekir Ilıcalı, Düzce’yi 52 ayrı bölgeye ayırdıklarını ve kentte yolculuk sayısını 273 bin 322 olarak tespit ettiklerini kaydetti. 50 bin 644 Düzcelinin toplu taşıma araçlarını kullandığını ve en fazla yolculuğun kent merkezi ile Bahçeşehir bölgesine olduğu belirlendi.

Öte yandan Düzceliler yüzde 40 ile en çok sabah saatlerinde yolculuk yaparken 3 kilometrenin altındaki mesafelerde yürümeyi tercih ettiği ve 7 kilometrenin üzerindeki yolculuklarda ise toplu taşıma araçlarını kullanması tercih ettiği kaydedildi.


Editör: M. Albayrakoğlu
Haber İhbar