“KADINA EL KALKAMAZ” EĞİTİMİ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aile içi şiddet uzmanları, Düzce belediyesi erkek personeline ‘ Kadına El Kalkamaz’ başlığı adı altında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

 “KADINA EL KALKAMAZ” EĞİTİMİ
11.08.2022 - 15:37
Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığının 'Kadına El Kalkamaz' sloganıyla başlattığı ve ülke genelinde 5 milyon erkeğe eğitim verilmesi çerçevesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanları, Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Düzce Belediye Meclis Salonunda Kadına El Kalkamaz’ başlığı adı altında erkek personele eğitim verdi.

Eğitimde kadına şiddet görüldüğünde nerelere başvuru yapılabileceği ve ne gibi hizmetler alınabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Psikologlar Fatma Hasret Işık ve Ayşe Güler, KADES, 183 telefon hattı ve aile danışmanlığı gibi kadını korumaya yönelik yapılan uygulamaları anlattı. Ayrıca ‘Kadına El Kalkamaz’ konulu video izlettirilirken aile içi iletişim konuları da ele alındı.

Düzce Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kadına şiddet konusunda koordineli çalışmasında 110 erkek personel bilgilendirildi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar