Basın Gününde Faruk Özlü Basından destek istedi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 24 Temmuz, “Gazeteciler ve Basın Günü” sebebiyle Mutfak Sanatları Merkezi'nde kahvaltıda yerel basınla bir araya geldi.

Basın Gününde Faruk Özlü Basından destek istedi.
25.07.2022 - 12:06
Güncelleme 25.07.2022 - 14:30
Haber Merkezi

Gazeteciler ile buluşan ve kahvaltı yapan Özlü ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan bu günün önemini 'özgürlük ve dayanışma günü' diyerek andı.
Sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz'a ve özgür basına vurgu yapan Tayhan; gazetecilerin seçilmişler, bürokratların atanmışlar olarak bir arada olabilmesini desteklediğini söyledi. Özlü, "Basınımızın özgür olmasını istiyorum, sadece devlet elinden gelen sansürü değil her türlü baskıyı kınıyorum" dedi.
Önümüzdeki günlerde yapılacak yeni projelerinin lansmanlarından bahseden Özlü, Düzce'nin şehir kimliği ve Düzcelilerin sosyalleşmesini ön plana aldıklarını söyledi. 1 Ağustos'ta başlayacak olan 8 günlük Dünya Düzce Günleri'ni tanıttı. Dünyanın her yerinden Düzcelileri kapsayan programda çeşitli etkinliklere yer verileceğini duyurdu. Özlü aynı zamanda Düzce Üniversitesi sosyoloji bölümü hocalarının da desteği ile Ekim ayında gerçekleştirilecek olan sosyoloji konferansını açıkladı. "Düzce'nin gelecek 50 yılını kalıcı olarak planlıyoruz" diyen Özlü şehrin önemli noktalarına kurulacak kampüslerden söz etti. Bu kampüslerin şu şekilde olması bekleniyor:

Biri Kuzey biri Güney olmak üzere iki adet Spor Kampüsü,

Adalet kampüsü

İçinde jandarma gibi kuvvetlerin bulunacağı emniyet kampüsü,

Sağlık kampüsü ve yaklaşık 500 yataklı yeni bir hastane.

"Düzce'nin dokusunu ilmek ilmek işliyoruz" diyen Özlü, çalışmaları için basından destek beklediğini de dile getirdi.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar