SEÇİMLERİN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki mutabakatın seçimlerin seyri açısından önemli olduğunu vurguladı.

SEÇİMLERİN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLİ
24.05.2023 - 18:21
Özel Haber

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında ki anlaşmada yer alan 3 maddenin önemine vurgu yaparak, “Zihinlerdeki soru işaretlerini ortadan kaldıracak” dedi. Er, “13. Cumhurbaşkanlığı 2.Tur seçimine sayılı günler kala söylemlerin ve politikaların daha net ve keskin ifadelerle toplumla paylaşılması önem kazanmıştır. Bu çerçevede Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ ile varmış olduğu mutabakat ve Sayın Özdağ’ın partisi adına Sayın Kılıçdaroğlu'na verdiği destek seçimlerin seyri ve sonucu açısından son derece kıymetlidir.  Özdağ ve Kılıçdaroğlu’nun  üzerinde anlaştıkları ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı bileşenleri adına da uygun gördüğü, mutabakat metninde yer alan bazı maddeleri kamuoyunun bilgisine hassasiyetle sunarım” dedi.
 Özellikle 3 maddenin zihinlerdeki soru işaretlerini yok ettiğini belirten Er, “ Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır. Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir. Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.
Özellikle anlaşmadaki bu maddeler, seçmenin zihnindeki soru işaretlerini gidermesi açısından, vatanın birliği bütünlüğü ve ulus devlet ilkesine bağlılığın tekraren ifadesi bakımından İYİ Parti Düzce  Teşkilatlarını son derece memnun ettiğini Düzcelilerin bilgine tekraren sunar, seçimlerin memleketimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını  temenni ederim” dedi.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar