VATANDAŞLARA DUYURULDU!

Vatandaşlara yapılan yazılı açıklama ile duyuru yapıldı. Söz konusu açıklamaya göre, vatandaşların TC kimlik numarası, telefon numarası, doğum tarihi vb. bilgilerin çeşitli sitelere verilmemesi gerekiyor.

VATANDAŞLARA DUYURULDU!
24.05.2023 - 16:51
Özel Haber

Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlara duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada, sosyal medya ya da internet üzerinde çeşitli sitelerde Genel Müdürlüğümüzün adı ve logosu kullanılarak yardım başvurusu adı altında bilgi toplayan kişilere inanılmaması gerektiği bildirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Son zamanlarda Genel Müdürlüğümüze gelen şikayet telefonları sonucu sosyal medya ya da internet üzerinde çeşitli sitelerde Genel Müdürlüğümüzün adı ve logosu kullanılarak yardım başvurusu adı altında kişilerin TC kimlik numarası, telefon numarası, doğum tarihi vb. kişisel verilerinin alınarak SMS ya da whatsapp uygulaması üzerinden iletişime geçilmek suretiyle alınan bilgilerin teyit edildiği görülmüştür.

Genel Müdürlüğümüzce verilen hayır hizmetleri içerisinde sadece eğitim yardımları için internet üzerinden elektronik ortamda başvuru alınmakta olup söz konusu başvurular her eğitim yılının başında www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulan tarihler arasında www.vgm.gov.tr üzerinden yılda bir kere alınmakta ve sonuçlar yine belirtilen site üzerinden açıklanmaktadır. Diğer hayır hizmetlerimiz için ise elektronik ortamda başvuru alınmamakta, Bölge Müdürlüklerimize yapılan başvurular değerlendirilerek başvuru sonucu kişilere Bölge Müdürlüklerimiz tarafından bildirilmektedir.

Genel Müdürlüğümüz ile hiçbir ilgisi bulunmayan bu gibi durumlara karşı dikkatli olunması, resmi olmayan kanallar üzerinden başvuru adı altında kişisel verilerin paylaşılmaması, böyle bir durum ile karşılaşılmış ise emniyet birimlerine başvurularak şikayette bulunulması gerekmektedir.

İnternet üzerinde bu tip siteler ile karşılaştığınızda bgys@vgm.gov.tr adresine bildirmeniz ve https://www.usom.gov.tr/ihbar sayfasından bu siteyi ihbar etmeniz dolandırıcılıkla mücadele için ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar