YUNUS ÖZAY ER'DEN AÇIKLAMA

Düzce seçmeni de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde iradesini göstermiş ve Millet İttifakı olarak girilen seçimde mevcut muhalefet partileri önemli bir işbirliği ve dayanışma gösterip yıllar sonra ilk defa Meclis’e Sayın Talih Özcan’ı milletvekili olarak göndermiştir.

YUNUS ÖZAY ER'DEN AÇIKLAMA
18.05.2023 - 16:29
Özel Haber

Bu başarı tüm Millet İttifakı bileşenlerinindir. Düzce kamuoyu sandıktan çıkan sonucu büyük bir olgunlukla karşılamıştır. 


Fakat ne yazık ki bu siyaseten olgun ve seviyeli tavrın tek istisnası ise her zamanki gibi Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün seçim öncesi yaptığı açıklamalar olmuştur. Düzce’de siyaset partiler ve seçmenler çerçevesinde son derece düzeyli bir şekilde yapılmakta iken, siyasi seviyenin, Düzcelilik kültürünün ve Düzce sosyal hayatının yegane problemi Sayın Özlü’nün üslubu, çalışma yöntemleri, kaos sever tavrı ve kavgacılığıdır. Özetle Düzce siyasetinin seviyesini ve sosyal hayatta görülen birliktelik kültürünü Özlü ısrarla düşürmeye devam etmektedir.  Özlü, trafik, otopark, stadyum, hava kirliliği, kentsel gelişim ve Belediyehin borç yükü gibi temel problemlerini çözmekde ki başarısızlığını kaos yaratıp problemsiz alanlarda problem çıkartarak gölgelemeye çalışmaktadır.

Kendisinin de gayet iyi bildiği üzere, ittifak sistemi ile gidilen seçimlerde partiler çeşitli kararlar almakta ve sonuç odaklı hareket etmektedir. Örneğin 2018 yerel seçimlerinde Manisa’da aday göstermeyen AK Parti MHP adayını destekleyip kazanmasına vesile olduğunda Ak Partili siyasetçiler partilerine ve ittifaklarına kötülük mü etmişlerdir ? 

Özlü’nün seçim sürecinde ve sonrasında takındığı,   uslup  ve  siyasi tahammülsüzlük tam bir   politik cehalettir.  Yaptığı açıklamalarda  ‘ angaje etme’ başta olmak üzere kullandığı  burada yazmayı dahi edep dişi bulduğum seviyesiz ifadeleri sayın Başkana iade ediyor, kendisine gelmesini tavsiye ediyorum. Bu şehrin ve dolayısı ile herkesin Belediye Başkanı olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. 

  Bununla birlikte Özlü son açıklamasında bir kaç noktada haklıdır. İyi Parti Teşkilatları, İl Başkanı olmam sebebi ile benim özelimde, son 2 seçimin kaderini ekip ruhunu ortaya koyarak etkilemiş ve gerek seçim öncesi gerekse de seçim döneminde Sayın Özlü’nün kurduğu oyunları tahlil ve tespit ederek bozmuş ve başarılı bir netice alınmasında diğer Millet İttifakı paydaşları gibi önemli bir rol oynamıştır. 


İl Başkanı olduğum andan bu güne Düzce’de muhalefetin önce Belediye meclis aritmetiğini değiştirmesinin sonra da TBMM’ne bir vekil göndermesinin sebeplerinden biri belki de birincisi olduğumu ifade etmenizde ve bu manada adımı anarak bana ismen öfkenizi göstermenizde de haklısınız..  

Seçimden önce Millet İttifakı partilerinin seçime ayrı ayrı girmeleri için gösterdiğiniz hassasiyeti, yaptığınız manüplatif anket çabalarını ve sizin de ifade ettiğiniz bu çerçevede yaptığınız görüşmeleri de boşa çıkardığım ve kendi hedeflerimi bir kenara birikip başarıyı yakalama adına ittifakın önünü açtığım de için kızmakta haklısınız.. Bencil davranmamı,  ‘Ben’ dememi ve ihtirastan gözümün kararıp yanlış karar vermemi bekliyordunuz sanırım… Ama öyle olmadı…  


Millet ittifakının milliyetçi muhafazakar seçmenini, tüm aksi cabalarınıza rağmen, sandığa götürebildiğimiz için kızmakta haklısınız. Milletvekili adaylarının belirlendiği dönemde,  muhalefet cephesini dizayn etme cabanızı da boşa çıkarttığım için de kızmakta haklısınız. Size ve düzeninize boyun eğmediğim ve eğmeyeceğim, oynadığınız oyunun  bir parçası olmayacağım için de sinirlenmekte haklısınız..

Bekleyin … Sizinle son bir final maçına çıkacağız..


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Karadenizli
    Karadenizli
    24.05.2023 17:20

    Bu seçimin galibi millet ittifakıdır. Belediye başkanı iktidar gücü ve tüm maddi olanaklara sahip bir rakibin karşısında 30 yıldır ilk defa muhalefet Düzce'den milletvekili gönderiyor. Çok büyük başarıdır. Tüm oyunlar ve karalamalara rağmen bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Başarının devamını diliyoruz.

Haber İhbar