Kalbi Delik Hastaya Ameliyatsız Kapama İşlemi.

Kalbinde delik olduğu tespit edilen hasta yaklaşık 40 dakika süren ameliyatsız yöntemle Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde sağlığına kavuşturuldu.

Kalbi Delik Hastaya Ameliyatsız Kapama İşlemi.
18.05.2023 - 14:00
Özel Haber

Düzce ve çevresinde kardiyovasküler hastalara yönelik sağlık hizmeti sunan Düzce Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği tarafından, kalbi delik olan hastaya ASD (Atrial Septal Defekt) kapama işlemi gerçekleştirildi.

 

Kardiyoloji Polikliniği’ne kalbinde düzensiz atma hissi, çarpıntı şikayetleri ile başvuran 44 yaşındaki kadın hastanın yapılan kardiyak muayene sonrasında, Transtorasik Ekokardiyografi görüntüsünde kalbin kulakçıkları arasında delik fark edildi. Daha ileri inceleme yöntemi olan Transözefageal Ekokardiyografi (TEE) ile görüntüleme yapılarak hastanın tanısı kesinleştirildi. Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Kayapınar ve Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Aktüre’nin başında bulunduğu ekip, hastanın kalbindeki deliği, non invaziv denilen ameliyatsız yöntemle kasıktan katater ile girerek kapattı.

 

Düzce’de sadece Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanan özellikli bir işlem olan ASD kapama işlemi başarıyla gerçekleştirilerek hasta sağlığına kavuşturuldu. Yaklaşık 40 dakika süren işlem sonrası hasta iki gün boyunca Kardiyoloji Servisi’nde takip edildikten sonra taburcu edildi. Hastanın taburculuk sonrası genel durumunun iyi olduğu ve kalbindeki deliğin kapanarak şikayetlerinin gerilediği ifade edildi.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar