TATİL 4 AYA ÇIKIYOR.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik yaz tatili kararı açıklandı. Öğrencileri sevindirecek Haber Geldi Yaz tatili süresi uzuyor. MEB Az önce duyurdu bu yaz tatili 4 aya çıkıyor. MEB son dakika tatil kararı ve detaylar haberimizde…

TATİL 4 AYA ÇIKIYOR.
18.05.2023 - 12:52
Özel Haber

MEB YAZ TATİLİ KARARINI DUYURDU

Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir milyonlarca öğrenci ve öğretmen tarafından merakla beklenen yaz tatili kararını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre yaz tatili 16 Haziran tarihinde başlıyor. Yaz tatilinin bu yıl 4 ay olacağı iddia ediliyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı şu anda okulların açılma süresinde bir değişiklik olmadığını duyurdu. Yani eğitim öğretim yeni sezonda da Eylül ayında başlayacak herhangi bir erteleme şu anki koşullarda söz konusu değil.

MEB YAZ TATİLİ İPTAL Mİ?

Bir süredir gündemde olan yaz okulları konusunda da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada yaz okullarının açılacağını ancak devam zorunluluğu olmayacağını duyurdu. Yani yaz tatili iptal değil öğrenciler kendi istekleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamen ücretsiz olarak açılan yaz okullarına katılabilecek. Yaz okullarında öğrencilere telafi eğitimlerinin verileceği öğrenildi. Özellikle deprem bölgesinde yaz tatilinin başlamasının hemen ardından yaz okulları da başlayacak.

SEÇİM TATİLİ 28 MAYIS'TA DA DEVAM EDECEK

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2 tura kalması ile birlikte öğrenciler de seçim tatili olacak mı sorusunun yanıtını aramaya başlamıştı. 29 Mayıs'ta seçim tatili olacak. Yani 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlerin hemen ardından 29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil edilecek. Böylece öğrenciler 3 günlük daha tatil yapmış olacak. Diğer yandan Bu hafta da cuma günü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Dolayısıyla 3 günlük tatil var. Yani Cuma günü resmi tatil Hafta sonunu da birleşmesiyle birlikte tatil 3 güne çıkıyor.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar