OTOMOBİL SAHİPLERİ DİKKAT:! 19 GÜN İÇİNDE HALLEDİN...

Otomobil sürücülerine yeni uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Üzerinize kayıtlı sıfır ya da ikinci el otomobil olan milyonlarca vatandaş bu detaya dikkat etsin.

OTOMOBİL SAHİPLERİ DİKKAT:!  19 GÜN İÇİNDE HALLEDİN...
17.05.2023 - 10:54
Özel Haber

azılı açıklama ile birlikte paylaşılan duyuru ile birlikte yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar 19 gün içerisinde başvurusunu tamamlasın. İşte tüm detaylar...

OTOMOBİL SAHİPLERİ İÇİN SON GÜNLER

Otomobil sahiplerine yapılandırma fırsatı için son günler paylaşıldı. Yapılandırma için kalan son 19 gün ile birlikte uyarılar yapılmaya devam ediliyor. TÜVTÜRK web sitesi üzerinden yapılan duyuruda detaylara yer verildi. Duyuruya göre Yİ-ÜFE tutarlarında yüzde oranında 90, idari para cezalarından ise yüzde 25 oranında indirim uygulaması yapılacak.

Konuya dair yapılan duyuruya gören 7440 sayılı kanın kapsamında yer alan 31 Aralık 2022 tarihi öncesinde tahakkuk eden MTV ve bu tarih öncesinde sunulan trafik idari para cezaları, karayolu taşıma idari para cezaları, köprüler ve otoyollardan ihlali geçiş ücretleri ile idari para cezalarından 12 Mart 2023 tarihi ile birlikte kesinleşmesi ve vadesi gelmesi halinde ödenmemiş veya ödeme süresi henüz geçmeyenler için 31 Mayıs 2023 tarihi (31 Mayıs dahil) yapılandırma yapması mümkündür.

YAPILANDIRMADA DEV FIRSAT

Yapılandırma işlemi ile birlikte tutarların tamamının ilk taksit ödemesi için verilen son gün 3 Temmuz 2023 (resmi tatile denk gelmesi ile birlikte 30 Haziran 2023) tarihine kadar (bu tarihin de dahil olmasıyla) ödenmesi durumunda yapılandıran borçlarda katsayı uygulanmayacak.

Bu durumda ise Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından ise yüzde 25 oranında indirim yapılacaktır.

İLK TAKSİTTE ÖDEYENLERE MÜJDE

Yapılandırma ile birlikte detaylar da paylaşıldı. Başvuru esnasında taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde yapılan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde ödenmesi halinde herhangi bir katsayı hesaplanmayacak. Ayriyeten Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 oranında indirim yapılacağı bilgisi paylaşıldı.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar