SEDAŞ, Kadın Enerjisi-Next projesinin 2. Yıl lansmanını gerçekleştirdi

Akkök Holding’in enerji grup şirketleri tarafından yürütülen Kadın Enerjisi projesinin “Next” programı kapsamındaki ikinci yıla özel buluşma online ortamda gerçekleşti.

SEDAŞ, Kadın Enerjisi-Next projesinin 2. Yıl lansmanını gerçekleştirdi
12.05.2023 - 10:23
Özel Haber

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (SEDAŞ) hayata geçirdiği “Kadın Enerjisi – Next” projesinin bu yılki açılış toplantısı yoğun katılımla yeni döneme merhaba dedi. Online düzenlenen buluşmaya enerji grup şirketlerinden yöneticiler, SEDAŞ İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bağlı proje üyeleri ve devlet okulu ile özel okul yetkilileri katıldı. Enerji grubu kadınları olarak başlanan ve bu yıl büyük bir heyecan ile ikinci yılına giren Kadın Enerjisi-Next projesinin açılış toplantısında konuşan SEDAŞ İnsan Kaynakları Müdürlüğü yöneticileri, holding enerji grubu çalışanlarının kız çocukları ile başladıkları “Kadın Enerjisi – Next” projesinin kapsamına bu yıl bölge meslek liselerinde eğitim alan kız öğrencileri de dahil ederek projenin kapsamını daha da genişlettiklerinden söz ettiler.

Next projesinin ilk yılında kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik, elektrik-elektronik bölümlerini seçmeleri teşvik edildi. SEDAŞ yöneticileri, Next programında yer alan elektriğin üretimi, dağıtımı ve perakende satışına kadar olan serüveni boyunca eğitim ve saha ziyaretleri ile ilk yılda 105 kız öğrencinin katılım sağladığını ve proje kapsamında 4 kız öğrenciye geçtiğimiz Eylül ayı itibarıyla bursların verilmeye başlandığını açıkladı. SEDAŞ yöneticileri toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda somut adımlar atarak daha fazla kız öğrenciye ulaşmak için proje kapsamının il milli eğitim müdürlükleri iş birliği ile yaygınlaştırıldığının altını çizdi.

İnteraktif ortamda geçen açılış toplantısında, devlet okulu ile özel okul yetkililerinin ve öğrencilerin projeye yönelik sorularının cevaplandırılmasının ardından yeni dönemin ilk adımı atıldı.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar