Erdoğan Bıyık İzmir İktisat Kongresine Katıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Cum­huriyet'in kurucu kadrolarının, siyasi bağımsızlık kadar, iktisadi bağımsızlığın da kazanılması için 17 Şu­bat 1923'te düzenlediği İzmir İktisat Kongresi, 100 yıl sonra Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığının ev sahipliğinde, bu kez "Küresel Ekonomik Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla toplandı.

Erdoğan Bıyık İzmir İktisat Kongresine Katıldı
3.05.2023 - 09:26
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

. Açılış toplantısına Hazine ve Maliye Bakanlığı davetiyle Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat da katıldı.

"Türkiye Yüzyılı"nın ekonomi politi­kalarına yön vermesi ve bir yol haritası belirlenmesi için gerçekleştirilen İzmir İktisat Kongresi’nin, ilk kongrenin 100. yılı olan 17 Şubat 2023'te yapılması planlanmış ancak Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle kongre, 29 -30 Nisan tarihlerine ertelenmişti.

İzmir İktisat Kongresine katılan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, “Bu önemli organizasyonda Devletin her kademesinden bürokratlar ve özel sektör temsilcileri bir araya geldi. Toplantılarda Cumhuriyet'in ilk yüzyılının iktisadi değerlendirmesi yapılırken, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi doğrultusun­da bir gelecek vizyonu ortaya koyacak politikalar üzerinde duruldu” ifadelerini kullandı.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar