TURİZM ÇOCUKLARIN GÖZÜYLE DEĞERLENDİRİLDİ

Düzce Belediyesi’nin desteği ile Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi ‘Çocuk Gözüyle Düzce’ Projesinin detaylarını açıkladı. Proje kapsamında Çocuk Meclisi Üyeleri  her ay bir araya gelerek interaktif çalışmalar gerçekleştirecek.

TURİZM ÇOCUKLARIN GÖZÜYLE DEĞERLENDİRİLDİ
17.01.2023 - 18:22
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Kent Konseyi Çocuk Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Düzce İl Halk Kütüphanesi’nde düzenledi. Toplantı gündeminde Düzce’nin turizm potansiyelini keşfetmek ve değerlendirmek üzere yapılacak çalışmalar değerlendirildi. “Çocuk Gözüyle Düzce Projesi” 1. oturumunda Düzce’de turizm hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Düzce’yi yakından inceleyen çocuklara Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Rehber M. Sait Ulusal tarafından turizm değerleri anlatıldı. İl Halk Kütüphanesi’nden Kütüphaneci Hilal Ay da çocuk kitabından teatral seslendirme yaptı. Aynı zamanda Düzce Halk Sağlığı’ndan Diş Hekimi Hülya Aliağaoğlu tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi aldılar.

Toplantıda Workshop yapan çocuklar Düzce hakkında düşündüklerini fotoğraf karesi gibi hayal ederek Mehtap Candar ile Düzce temalı magnetler üzerine yansıttı.

Meclis çocukları atölye çalışmasından sonra Düzce Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Millet Kütüphanesini ziyaret etti.  Daha sonra Millet Bahçesi’nde Çocuk Meclisi üyesi Elif Ecem Yutsever tarafından Keman dinletisi gerçekleştirildi. Son olarak Düzce Belediyesi Gençlik ve spor İl Müdürlüğü koordinesinde zumba yapan çocuklar hem eğlence hem bilgiyle dolu dolu bir gün yaşadı.

Çocuklara yönelik etkinliklerin artarak devam edeceğini belirten Düzce Belediyesi Kent Konseyi Meclisi yaptığı açıklamada Düzce’ye aidiyetin her yaştan vatandaşa işlenmesinin önemli olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Çocukların yaşadığı kentin aidiyet ruhuna sahip olmasını ve kentlilik bilincini yaşamasını, taşımasını ve sorumluluğunu almasını sağlayacak olan bu çalışmalar her ay oluşturulacak olan bir ana konu üzerinden devam edecek. Meclis Çocukları Düzce’yi mercek altına alarak yeri geldiğinde gözlemci, yeri geldiğinde fotoğrafçı, yeri geldiğinde kent uzmanı olarak kenti inceleyerek  mevcut swot analizini gerçekleştirecek. İhtiyaç gördüğü iyileştirmeleri önererek, takibini yapacak.”

Düzce Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayfer Yüksel ve Hülya Çiçek Arıkboğa koordinatörlüğünde yürütülen “Çocuk Gözüyle Düzce ” projesi sonunda Meclis Çocukları, yapılan çalışmalara ilişkin yıl sonunda rapor oluşturmayı planlıyor.


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar