TRAKTÖR DEVRİLDİ 16 YARALI

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Düzce AFAD, Düzce İtfaiye Müdürlüğü, Kaynaşlı Belediyesi Zabıta, Kaynaşlı İlçe Emniyet, Kaynaşlı İlçe Jandarma, DAKE, Düzce99, Arama Kurtarma Derneği ve Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin katılımıyla Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Operasyon Planı saha tatbikatı gerçekleştirildi.

 TRAKTÖR DEVRİLDİ 16 YARALI
14.10.2022 - 00:48
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Tatbikata senaryo gereği orman işçilerini taşıyan traktörün heyelan sonucu dereye uçması ihbarını alan ekipler gerçeğini aratmayacak şekilde tatbikat gerçekleştirdi. 16 yaralı ekiplerin yoğun çalışması ile kurtarıldı.

Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Hasanbey köyünde, orman işçilerini taşıyan traktör senaryo gereği dereye uçtu. Olayı gören vatandaşların ihbarı sonrasında UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık ve Arama Kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi. Ayrıca, jandarma ve polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Traktörün römorkundan dereye saçılan vatandaşların çeşitli yerlerinden yaralanması çerçevesinde ekipler yoğun bir şekilde bölgede çalışma başlattı. UMKE ekipleri yaralıların yanlarına giderek ilk müdahalelerini gerçekleştirirken, AFAD ekipleri de yaralıların dere yatağından kurtarılması için çalışma gerçekleştirdi. Dere yatağı içerisinde 6’sı ağır 11 yolcu için çalışma başlatan ekipler, öncelikle ağır yaralılara müdahale etti.
Tatbikatta yaralılar ekiplerin müdahaleleri ile kısa süre içerisinde dere yatağından çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. 1 İnsansız hava aracı ve 64 personel ile 17 aracın katıldığı tatbikat ise gerçeğini aratmadı.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ ile AFAD İl Müdürü Ali Kartal'ında takip ettiği tatbikatta personellerin gayretleri gerçeği aratmadı.
Sağlık personellerinin 16 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kaza senaryosunun da gayretli çalışmalarını dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ, “ 16 kişinin yaralanması ile ilgili bir tatbikat yaptık. Sağlık personelleri, AFAD ekipleri özel kuruluşlarında katılımları ile geniş bir katılımlı tatbikat yaptık.

Arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirdik. Bir çok afet ve trafik kazalarında ekiplerimizi hazır bulundurmamız gerektiği için bu etkinliği yaptık. Gerçek olaylarda daha hızlı ve seri müdahaleler için iyi bir tatbikat oldu. Çok güzel bir durum gerçekleşti” ifadelerini kullandı.




Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar