Düzce Üniversitesi PMO Genç Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’nda İkinci Oldu

PSB ANATOLIA -Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı kapsamında ikinci kez düzenlenen ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen PMO Genç Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’nda Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ikincilik ödülünün sahibi oldu.

 Düzce Üniversitesi PMO Genç Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’nda İkinci Oldu
16.09.2022 - 10:44
Haber Merkezi

Karma Fuarcılık Ltd. Şti.'nin organizatörlüğündeki fuar, her yıl peyzaj mimarlığı sektörünün buluşma noktası haline geliyor. Fuarda; katılımcılara ve ziyaretçilere, sektör profesyonelleriyle iletişime geçebilecekleri, markalarını, ürünlerini ve projelerini tanıtabilecekleri, yeni iş fırsatları elde edebilecekleri imkanların yanında, geleceğin peyzaj mimarlarını da destekleyen ve cesaretlendiren yarışmalar düzenleniyor.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen PMO Genç Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’nda birçok üniversite öğrencisi gruplar halinde, belirlenen parsellerde ve konularda fuar süresince tasarım ve uygulamalarını yaparak jüriye sunuyor. Bu yıl yarışmada; suyun önemi, verimli kullanılması, peyzaj uygulamalarında su tasarrufu, iklim krizi ve mavi/yeşil altyapının önemini vurgulamak için 'Kurakçıl Peyzaj' teması ele alındı.

Sakarya/Sapanca’da gerçekleşen fuarda, ikinci kez düzenlenen yarışma bölümüne ülke çapında 18 üniversiteden 107 öğrenci katıldı. Her bir üniversiteden 6 öğrencinin ekip olarak katıldığı yarışmada, her ekibe 25 m2 alan tahsis edilirken, eşit sayıda verilen yapısal ve bitkisel peyzaj ögeleri ile belirlenen tema çerçevesinde özgün tasarım ve uygulama yapmaları beklendi. Bu bağlamda 450 metrekarelik alanda, 18 üniversitenin peyzaj mimarlığı bölümlerinin tasarladığı ve uyguladığı alanlar birbirleriyle yarıştı.

Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri; Elanur Emre, Melisa Küçükkaya, Rabia Demircioğlu, Muhammed Nabi Yıldız, Enver Murat Karababa, Selim Pişkin’nden oluşan Düzce Üniversitesi ekibi tarafından uygulanan tasarım, ikincilik ödülüne layık görüldü. 2021 yılında da ikincilik ödülü kazanan Düzce Üniversitesi, 2022 yılında da başarısını sürdürdü. Birincilik ödülünü ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, üçüncülük ödülünü de Pamukkale Üniversitesi kazandı.

Yarışmanın ödül töreni, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Otuzoğlu ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin de katılımlarıyla gerçekleştirildi. Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Otuzoğlu, 2. Başkan Barış Işık ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2. PMO Genç Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’na katılan tüm PMO Genç üyelerine katılım belgelerini ve dereceye giren ekiplere ödüllerini takdim ettiler.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından yapılan açıklamada, “PMO Genç Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması`na katılan ve ikinci olan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Ayrıca yarışmada emeği geçen herkese ve katılım sağlayan tüm bölümlerimize teşekkür ederiz. Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü olarak 28. yılımızda ‘Değer Üreten Üniversite’ sloganıyla hep birlikte daha güzel ödüllerde buluşmak dileklerimizle.” ifadelerine yer verildi.

 


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar