Düzce Üniversitesi eTwinning Ulusal Kalite Etiketine Layık Görüldü

Düzce Üniversitesi öğretmen yetiştiren bir kurum olarak eTwinning alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Müfredat Entegrasyonu kategorisinde eTwinning Ulusal Kalite etiketine layık görüldü.

Düzce Üniversitesi eTwinning Ulusal Kalite Etiketine Layık Görüldü
14.09.2022 - 10:25
Haber Merkezi

Haberi Sesli Dinle

0:00 0:00

Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Osman Dülger’in Düzce Üniversitesi adına kurucu ortak olduğu ve 3 farklı ülkeden öğretmen adaylarıyla yürütülen eTwinning projesi kapsamında, geleceğin öğretmenlerine eTwinning’i tanıtma, yaygınlaştırma ve teşvik çalışmaları değerlendirilerek Düzce Üniversitesi, eTwinning Ulusal Kalite etiketine kavuştu.

İtalya’dan Salerno Üniversitesi ve İspanya’dan Santiago de Compostela Üniversitesi ile ortak olarak yürütülen “Culture in the ELT Classroom: Developing English Course Content within a Cross-Cultural Perspective” başlıklı proje, 2021-2022 Güz Yarı Yılı’nda uygulandı.

Düzce Üniversitesi’nden Bir İlk Daha!

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencilerinin “İngilizce Öğretiminde Ders İçeriği Geliştirme” dersi kapsamında hazırlanan projede, İtalyan, İspanyol ve Türk öğrenciler uluslararası iş birlikli öğrenme yöntemiyle 5. sınıf öğrencileri için bir dijital ders kitabı tasarladı. Uzaktan ve hibrit öğrenme modellerinin uygulandığı proje birçok yenilik ve farklılığı da içinde barındırıyor. Düzce Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ilk eTwinning projesi olduğu gibi, Türkiye’de üniversite düzeyinde ilklerden olan proje, içerik ve boyutu yönüyle de hem yurt içi hem de yurt dışında birçok eğitimcinin ilgisini çekmiş durumda.

Avrupa Komisyonu e öğrenme programının ana hareketi olarak başlayan ve bugün de Erasmus+’a sıkı bir şekilde entegre olan eTwinning programı, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. 2005 yılında Avrupa’da K12 düzeyinde öğrenci ve öğretmenler ile başlayan programa, 2009 yılından itibaren Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı K12 düzeyinde okullarımızla katıldı. 2012 yılında Avrupa yükseköğretim kurumlarından öğretmen yetiştiren kurumların da Teacher Training Institutes (TTIs) başlığıyla eTwinning programına alınması için pilot çalışmalar başlatılarak program, 2018 yılında tüm Avrupa üniversitelerine açıldı. 2019 yılında da Türkiye “eTwinning Öğretmen Eğitimi Akademisi (TTI)" girişimine pilot olarak dâhil oldu. Programda eğitim fakülteleri daha sonra Initial Teacher Education (ITE) kurumları olarak adlandırılarak yer almaya başladılar.

Düzce Üniversitesi 2019 Yılında Programa Katıldı

Türkiye’de eTwinning programının uygulanmasında görevli olan Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (YEĞİTEK) üniversitelerimizin eğitim fakülteleri ile iş birliği çerçevesinde 2019 yılında Düzce Üniversitesi de programa katıldı. YEĞİTEK bünyesinde yer alan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi de eTwinning topluluğuna katılan öğretmen ve öğrencilerimize çok değerli rehberlik hizmetleri sağlamakta, süreci kolaylaştırıcı bir rol oynamaktadır.

 

 


Editör: Ç. Resuloğlu
Haber İhbar