SAKIN ATM'DEN PARA ÇEKERKEN PARA BU HATALARI YAPMAYIN !

ATM'den para çekenler için yeni tuzak! Binlerce kişinin başına geldi kartınızdaki paralarınız sıfırlanabilir ATM'den para çeken birçok kişinin başına bazı kötü durumlar gelebiliyor. Para çekerken nelere dikkat edilmeli?

SAKIN ATM'DEN PARA ÇEKERKEN PARA BU HATALARI YAPMAYIN !
26.05.2023 - 16:57
6

Milyonlarca vatandaş tarafından kullanılan ATM'ler bazı zamanlarda kişisel bilgi ve maddiyatınızı tehlike altına alabiliyor. Dolandırıcılar tarafından yeni geliştirilen yöntem nedeniyle birçok kişi mağdur olurken, vatandaşla yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. ATM'den para çekerken hangi durumlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Yeni çağda mobil bankacılık ve ATM gibi banka işlemleri vatandaşların işlemlerini çok hızlandırmakta. Banka işlemlerinde yaşanan bu hızlanma bazı zamanlarda vatandaşların bilgi ve maddi güvenliğini de olumsuz yönde etkileyebilmekte. İnternet ortamında geliştirilen yeni yöntemler sayesinde birçok vatandaş mağdur olabiliyor.

Hangi Durumlara Dikkat Edilmesi Gerekir?

ATM dolandırıcılığına karşı alınması gereken önlemler oldukça önemlidir. ATM kullanırken birçok farklı tedbir alarak bilgilerinizi güvence altına alabilirsiniz. ATM'den para çeken vatandaşlar tarafından en çok yapılan hatalar şu şekilde sıralanabilir;

ATM'nin yakınında bulunan kameraların şifre girişi sırasında tuşları kapatması gerektiğini unutmayın. Bu şekilde, şifrenizin başkaları tarafından görülme riskini azaltmış olursunuz. ATM'ye kartınızın sıkışması gibi durumlarda banka tarafından belirtilen numaraları aramanız gerekmekte. Bu aramayla birlikte kartınızı geçici olarak iptal edebilirsiniz. Bunun dışında kartınızı ATM'de unutmamaya özen gösterin.

Kart Okuyucuya Dikkat Edin

Şifre seçimi konusunda dikkatli olmalısınız. Telefon numarasının içerdiği rakamlar, doğum tarihi gibi tahmin edilmesi kolay bilgileri şifre olarak kullanmaktan kaçınmanız gerekmekte.. Şifrenizi karmaşık rakamlardan oluşturmak güvenliğinizi artırır. Bankalar, müşterilerinden kişisel bilgilerini talep etmek için şifre istemezler. Dolandırıcıların telefon veya e-posta yoluyla kişisel bilgilerinizi talep etmeleri durumunda bu taleplere dikkatli olun. ATM'lerdeki kart okuyucu veya kameranın herhangi bir şüphe uyandırması durumunda bankayı bilgilendirin. Şüpheli durumlarda bankanın güvenlik birimine veya müşteri hizmetlerine başvurun. ATM'yi kullanırken çevrenize dikkat edin. Şüpheli kişileri veya şüpheli cihazları kullanmaktan kaçının. ATM'nin etrafında güvenlik kameraları olduğunu unutmayın ve şifre girerken tuşların üzerini kapatarak çevredeki insanların görmesini engelleyin.PIN numaranızı gizli tutun. ATM'ye kartınızı yerleştirmeden önce çevrede kameraların olup olmadığını kontrol edin. Şifrenizi girdiğiniz sırada etrafta başka kişilerin bulunmamasına dikkat edin. İşlemi tamamlamadan önce tüm parayı alıp kartınızı çıkarın. ATM'den para çekerken, işlemi tamamlamadan önce tüm parayı alarak kartınızı çıkarmanız, dolandırıcılık riskini azaltır. Bankaların ATM'lerini dolandırıcılığa karşı korumak için kullandığı yazılım ve donanımlar hakkında bilgi edinin. Bu şekilde ATM'lerin güvenliğine katkıda bulunabilirsiniz. ATM işlemleri sırasında kartınızı ve bankamatikleri kontrol etmeyi unutmayın.


Editör: D. Analiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MSA Film Post Production Reklamcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi (www.duzceanaliz.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber İhbar